Güncel

Ailelerinden destek çağrısı: 174 gündür süresiz açlık grevindeler

Cem Dursun ve Oktay Kelebek, 24 Şubat 2024’ten bugüne süresiz açlık grevi direnişini sürdürüyor.

14 Ağustos 2024 Saat: 16:46
Ailelerinden destek çağrısı: 174 gündür süresiz açlık grevindeler
Ailelerinden destek çağrısı: 174 gündür süresiz açlık grevindeler

TÜRKER DEMİRCİ


Dursun ve Kelebek, Buca Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde ağır tecrit altında tutuluyorlar. Verilen disiplin cezalarından dolayı mektup gönderememekte, gönderilenleri alamıyorlar.24 saat havalandırmaya çıkarılmadan daracık bir hücrede tutuluyorlar. 6 aydır keyfi bir şekilde tutsak ediliyorlar. Güneşin içeriye girmediği kuyularda tutuluyorlar. Yağmur yağdığında pencereden ellerini uzatıp yağmura dokunamıyorlar. Çünkü kalın tel kafesler var. Başlarını uzatıp gökyüzünü seyredemiyorlar. İnsandan yalıtılmış sessizliğe gömülmüş hücrelerde tutuluyorlar.

174 GÜNDÜR DİRENİYORLAR

174 gündür sürdürdükleri açlık grevinin talepleri ise S-R-Y Tipi (Kuyu Tipi) olmayan, arkadaşlarının bulunduğu başka bir hapishaneye sevk edilmek.

Kamuoyunu duyarlı olmaya çağıran Dursun ve Kelebek’in aile yakınları aynı zamanda, sağlık durumları ile süresiz açlık grevinin taleplerini de bir kez daha kamuoyu ile paylaştılar.

Açıklama yok.

CEM DURSUN 25 KİLO VERDİ

Sanatçı Cem Dursun ile ilgili son durumu hakkında verilen bilgiler şöyle:

Grup Yorum’da halk için sanat yapan devrimci bir sanatçı. Grup Yorum’un bas gitarcısı. ODTÜ Mimarlık Bölümü mezunudur.  Katıldığı ulusal mimarlık yarışmalarından birçok ödül almış başarılı bir mimardır. Bunun yanında halk için birçok mimari projeye katkı vermiş, üretimlerde bulunmuş, mesleğini ve bilgi birikimini yoksul halkın ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmış onurlu biri. Babası ağır kanser hastasıdır. Vücudunun 4 organında kanser bulunuyor. Keyfi tutsaklığından dolayı babasını görmeye gidemiyor; belki son günlerini yaşayacak olan babasıyla vedalaşma hakkını dahi kullanamıyor. Şuan 59 kilo. Toplam 25 kilo verdi.  Dişlerinde kırılmalar var. Ağız içi yaraları var. Baş ve kas ağrıları var. Mide bulantıları yaşıyor. Denge sorunu yaşadığı için günlük ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşıyor. Sık sık ishal oluyor. Vücundaki tüm yağ tabakası eridiği için vücudunda yaralar var. Kas ve bacaklarda ağrılar var.

Açıklama yok.

OKTAY KELEBEK 49 KİLOYA DÜŞMÜŞ

Ailelerinin verdiği bilgilere göre Oktay Kelebek’in durumu ise şöyle:

 Dersim Hozat’lıdır. Yıllardır Gazi mahallesinde yaşamaktadır.43 yaşındadır.  Yazardır. Militanlık isimli bir kitap yazmıştır. O denli ağır tecrit koşullarında tutulmaktadır ki kendisine gönderilen köyünün fotoğrafları dahi verilmemiştir. 49  kilo. Toplam 25 kilo vermiştir. Ağız içi yaralarından dolayı su ve şeker alımında zorlanıyor. Baş ve kas ağrıları var. Mide bulantıları yaşıyor. Kas ve bacaklarda ağrılar var. Baş dönmesi ve denge sorunu yaşadığı için günlük ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşıyor. Sık sık ishal oluyor. Sık sık baş ağrıları yaşıyor. Vücundaki tüm yağ tabakası eridiği için ellerinde ve vücudunda yaralar var. Baş dönmesi, göz kararması yaşıyor. Baş ağrıları ve ağız içi yaraları var.

DESTEK ÇAĞRISI

Aile yakınları, demokratik kitle örgütlerini, hukuk örgütlerini, meslek odalarını, insan hakları savunucularını durumları giderek kötülen Kelebek ve Dursun için dayanışmaya davet etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız