Güncel

Aksakal ve Keleş tahliye edildi

Devrimci tutsaklarla dayanıştıkları için tutsak edilen Partizan okuru Arzu Aksakal ve SMF üyesi Metin Keleş tahliye edildi.

11 Temmuz 2024 Saat: 22:58
Aksakal ve Keleş tahliye edildi
Aksakal ve Keleş tahliye edildi

Partizan okuru Arzu Aksakal ve SMF üyesi Metin Keleş tahliye edildi. 

Devrimci tutsaklarla dayanıştıkları için tutsak edilen Partizan okuru Arzu Aksakal, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) üyesi Metin Keleş tahliye edildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticilerinden Mehmet Acettin'in ise konutu terk etmeme yönündeki adli kontrolü kaldırıldı. 

İstanbul'da 27 Şubat sabahı evlere yapılan baskında 15 kişi işkenceyle gözaltına alınmış; Partizan okuru Arzu Aksakal, SMF üyesi Metin Keleş tutuklanmıştı.

Çağlayan'da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada yargılananlar devrimci tutsaklara görüş olmanın, tutsaklara para yatırmanın suç olmadığının altını çizdi. Tutsaklarla dayanışmanın önemine dikkat çekti. 

Aranın ardından savcı tutsak Aksakal ve Keleş'in tutukluluğunun devamını, tutuksuz yargılananların ise adli kontrol hükümlerinin devamını istedi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme Partizan okuru Arzu Aksakal ve SMF üyesi Metin Keleş'in tahliyesine, tutuksuz yargılananların da ali kontrol hükümlerinin kaldırılmasına karar verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız