Karabağlar Kent Konseyi, İzmir Tabip Odası, sendika ve kitle örgütleri, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılarak taşınmasına karşı imza kampanyası başlatarak “Hastaneme dokunma” dedi.
Karabağlar Kent Konseyi, İzmir Tabip Odası, sendika ve kitle örgütleri, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılarak Bayraklı’ya yapılan İzmir Şehir Hastanesi’ne taşınmasına karşı imza kampanyası başlattı.
Hastane poliklinikler önüne imza standı açan kitle, “Hastaneme dokunma”, “Yolda ölmek istemiyoruz”, “Ranta değil sağlık için hizmet”, “Sağlığıma dokunma” sloganları atarak basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasını okuyan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Karabağlar ilçesinde yaklaşık olarak 500 bin vatandaşın yaşadığını hatırlatarak, “Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 500 bin nüfuslu ve çoğunlukta dezavantajlı vatandaşımızın ikamet ettiği ilçemiz sınırlarında 40 yıldır hizmet vermektedir. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile beraber bölgemizin sağlık hizmetlerini belirli bir oranda karşılayabilirken, hastanenin taşınması sonucunda halkımız sağlık hizmetinden yararlanmada çok büyük bir kayıp yaşayacaktır” dedi.
Hastane yıkıldığında zaman doğacak hizmet açığının nasıl giderileceğini soran Ağrı, “En temel hakkımız olan sağlık hakkımızın eksik veya niteliksiz verilmesinin sonucunda can kayıplarına yol açacağı açıkça görülmektedir. Bu nedenle ‘hastaneme dokunma’ diyoruz. Karabağlarlılar olarak halkımızın zaten yeterli olmayan sağlık hizmet hakkına erişiminin engellenmesi istemiyoruz” diye konuştu.
Ağrı, “Hastane kampusundaki binalar tamamen yıkılıp, alan başka bir fonksiyona mı ayrılacaktır? Bozyaka Hastanesi yıkıldıktan sonra yeniden yapılacağı söyleniyor bu doğru mudur? Eğer bu doğru ise yapılacak binanın planlaması ve iş bitiş süresi nedir? Poliklinik hizmeti alanda bırakılıp, bazı bölümlerin Bayraklı Şehir Hastanesi 'ne mi taşınılacaktır? Eğer bu seçenek geçerliyse İzmir ili merkezinin Konak Meydanı olduğu bilindiğinden ilçemizde yer alan söz konusu hastanenin kentin güney aksında yer alan bir hastanenin kentin en kuzeyine taşınması doğru bir planlama mıdır?” sorularının yetkililer tarafından yanıtlanmasını istediklerini söyledi.
Ulaşım başta olmak üzere hastaların şehir hastanesiyle ilgili birçok sorun yaşayacağını dile getiren Ağrı, “Bozyaka Hastanesinin yıkılma süreci ile bölgemizde doğacak sorunların görülmesi ve çözüm anlayışının irdelenmesi gerekmektedir. Yoksullukla da mücadele eden halkımızın sağlık hizmetlerinden yoksunluğunu kabul etmiyoruz” dedi.
Açıklama söz alan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak ise sağlığın anayasal bir hak olduğunu hatırlatarak, sağlığa erişimin engellenemeyeceğini söyledi. “Gelecekte verimsiz olacağı bugünden belli olan bir şehir hastanesi için şehrin içerisinde yıllardır yüksek kalitede, hızlı, yerleşik, ulaşılabilir sağlık hizmeti vermekte olan hastanelerin kapatılması ve küçültülmesi şeklinde uygulanan politika asla kabul edilemez” diye konuştu.