BTS izmir Şubesi'nin sürgün ve baskılara karşı yaptığı oturma eylemi 49. haftasında da devam etti. Eylemde mücadele çağrısı yapıldı.
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) sürgün ve baskılara karşı düzenlediği oturma eylemi eyleminin 2. haftasında Alsancak Gar'ı önünde bir araya geldi. "Demiryolu halkındır, satılmaz" pankartının açıldığı eylemde basın metnini Necat Sezginer okudu.
Şube başkanları Erdal Akyol'a gazeteci İsmail Saymaz'a verdiği röportaj nedeniyle kınama cezası verildiğini aktaran Sezginer, "İstiyorlar ki BTS İzmir Şube faaliyetlerine son versin, hiçbir şey duymasın hiçbir şey söylemesin, hiçbir şeyi kamuoyuyla paylaşmasın" dedi. Onlarca avukatın boş olmasına rağmen TCDD'nin dışarıdan yandaş 12 avukat ile 3 bin 500 TL karşılığında sözleşme yaptığını kaydeden Sezginer, "Ancak bu avukatlara kamulaştırma ve acele kamulaştırma yöntemiyle metrekare başına hem de iki kez aynı ücret verilerek yüz milyonları belki de milyarları bulacak ucu açık rakamlar ödemeyi taahhüt eden sözleşme ile yönetmelik değişikliğini ifşa ettiğimizden bu soruşturma açılmıştır, savunma alınmış, şimdi de kınama cezası verilmiştir. Şube başkanımıza sadece son bir senede bir kademe ilerlemesi, iki maaş kesimi, bir kınama ve bunların haricinde cevap dahi vermediğimiz üç soruşturma açılmıştır. Hepsi de sendikal faaliyet kapsamındadır. Ancak bunlar ile ilgili idare mahkemelerinde kaybettiğimiz hiçbir dava olmamıştır. Sendika yöneticilerinin demeç verme hakkı ile ilgili onlarca mahkeme kararı olmasına rağmen sendikamızın sesini kısmaya yönelik bu baskıları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.
TCDD'nin emekçilerin yanında yer almak yerine iktidarın koltuk değneği olarak hareket ettiğini belirten Sezginer, TCDD'nin özelleşmeyeceğini ifade etti. BTS hariç şu ana kadar çalışanların tepkilerini dindirdiklerini vurgulayan Sezginer, özelleştirmenin kapıda olduğuna işaret etti. Sezginer, "TCDD'de kurulacak holdingin ve onun altında oluşturulacak A.Ş'ler in organizasyon şemasının bilerek sızdırıldığını düşünüyoruz. Daha önce MKE de organizasyon şemaları yayınlandıktan yaklaşık bir ay sonra taslak meclise gelmişti. Ondan sonra olanları ise herkes biliyor. MKE geçtiğimiz cumartesi günü bir twit atarak Katar'ın milli gününü kutladı. MKE'de özelleştirme olmadı diyenler, bırakın özelleştirmeyi halen MKE'ye yerli diyebiliyor musunuz" diye sordu.
Talan düzenine son verilmesi gerektiğini söyleyen Sezginer, KESK'e bağlı sendikalarda örgütlenme ve birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.