Çetin Göksu'dan yeni bir kitap.Güneşle yaşam, Güneşle insan arasındaki sırları açıklayan bir denemeler kitabı .
Çetin Göksu, 29 May 2018 - 168 sayfa
Çetin GÖKSU, yazar, Öğretim Üyesi, Güneş Uzmanı
Aslen Artvinli olan Çetin Göksu, 1943 yılında Antakya’da doğdu, ilk ve orta öğrenimini Çoruh İlkokulu ve Artvin Ortaokulu’nda tamamladı, İstanbul Pertevniyal Lisesini bitirdi, 1966 yılında, bugünkü adı Yıldız Üniversitesi olan Akademiden "MIMAR" olarak mezun oldu. Daha sonra Fransa'ya giden Göksu, Paris'te Sorbon Üniversitesi’nde şehircilikte “Mastır” ve “Doktora “yaptı.
Fransa’da öğrenimini tamamladıktan sonra, Trabzon Teknik Üniversitesi’nde Doktor Asistan olarak çalışan Göksu, daha sonra “Öğretim Üyeliği”ne yükseltildi. Çetin Göksu, halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Planlama dersleri yanında, Güneş enerjisi konusunda da dersler vermektedir.
Göksu'nun çok sayıda bilimsel makalesi ve eserleri bulunmaktadır. Kitap olarak da yayınlananlar arasında, "Kümelenmiş Kentsel Sistemler", "Türkiye'de Kentsel Standartlar" (araştırma, 3 cilt). "Güneş ve Kent", "Güneş Yeniden Doğuyor" ve "Güneş Bilinci" adli eserleri vardır. Son iki kitap, deneme biçiminde ve “yeni bir Anadolu düşünce sistemi”nin geliştirilmesine yönelik olarak ele alınmıştır. “Anadolu Güneş Uygarlığı” Türkiye’de yeni bir “Güneş enerjili Uygarlık Projesidir. “Küresel Isınma Türkiye’nin Güneş Projeleri”adlı kitap, sayın Göksu’nun “Güneş” konusunda yayına hazırladığı beşinci kitaptır. Ocak 2008 de Güncel yayıncılık tarafından İstanbul’da yayınlanmıştır.
Çetin Göksu halen, Türkiye Güneş Projeleri yanında, Anadolu kültürünün canlandırılması ve çağdaş olarak değerlendirilmesi konularında projeleri bizzat yürütmektedir. Güneş enerjisi, ekolojik planlama, Türkiye’de şehircilik ve çözümleri konularında 100 den fazla, makale, bildiri, yayını var. Göksu halen, Antalya’da, “Ürünlü Kültür Köyü; Anadolu Köy Kültürünü canlandırma projesi” ile, Ankara’da, “Güneşköy”: Güneş Enerjisi Araştırma Geliştirme projelerini” yürütmektedir. Ayrıca Güneş Köyde, Tarım Bakanlığı için, İç Anadolu iklimine uygun “Güneş Enerjili Sera Modeli Ar-Ge”Projesini yapmaktadır.