Güncel

Eğitim Sen: Nursel ve Selvi serbest bırakılmalıdır, bu hukuksuzluğa son verilmelidir

Eğitim Sen, tutuklanan öğretmenler Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat ile ilgili açıklama yayımladı

6 Eylül 2018 Saat: 00:34
Eğitim Sen: Nursel ve Selvi serbest bırakılmalıdır, bu hukuksuzluğa son verilmelidir
Eğitim Sen: Nursel ve Selvi serbest bırakılmalıdır, bu hukuksuzluğa son verilmelidir

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen öğretmenler Nursel Tanrıverdi ile Selvi Polat’ın tutuklanması, Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube üye ve yöneticilerince protesto edildi.

Bianet’in haberine göre; Tanrıverdi ve Polat’ın “İşimi istiyorum” talebiyle oturma eylemi yaptığı Bakırköy Meydanı’na 200 metreden fazla yaklaşması, mahkeme kararıyla yasaklanmıştı. Bunun üzerine 13 Ağustos 2018’de Bakırköy’de basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenler gözaltına alınmış, bu kez de hakimlikten yurtdışına çıkış yasağı ve imza verme şartıyla serbest bırakılmıştı. İki öğretmen 21 Ağustos’ta tutuklandı.
‘En kötü savaş koşullarında bile bir hukuk vardır’

Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, dün yaptıkları basın açıklamasında, “Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda oturma eylemi yapmaya çalışan üyelerimiz Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat alana her gelişlerinde gözaltına alınarak alan yasaklamalarıyla karşılaştı ve iki hafta önce de tutuklandı” dedi. Koçak Tanrıverdi ve Polat’ın serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtti:“Eğitim Sen 3 No’lu Şube olarak en temel anayasal haklarını kullanmak, işlerini geri alma taleplerini dillendirmek isterken arkadaşlarımıza dayatılan bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Arkadaşlarımız Nursel ve Selvi biran önce serbest bırakılmalıdır. En kötü savaş koşullarında bile bir hukuk vardır bir an önce bu hukuksuzluğa son verilmelidir.”

‘Mücadelemiz seçimlere indirgenemez’

Nursel Tanrıverdi, eylemlere nasıl başladıklarını ve neler yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

“17 yıllık öğretmenim. Son görev yerim İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiydi. 7 Şubat 2017 tarihli, 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile işten atıldım. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eğitim Sen üyesiyim. Bu tarihte, İstanbul’da 200 KESK üyesi ihraç edildik. 56’sı akademisyen, diğerleri öğretmendi.

20 şubat 2017’de KESK İstanbul Şubeler Platformu imzasıyla direnişe başladık. Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri Bakırköy, Kadıköy ve Kartal’da 3’er saatlik oturma eylemleri yapıyorduk, imza standımız vardı.

1 Haziran 2018’e kadar alanlara bir müdahale olmamıştı. Ara sıra polis tacizi dışında… Ama Bakırköy Meydanına seçim standı kurulunca gözaltılar da başladı. Her gözaltına alındığımızda Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldük, dövüldük.

KESK seçimden hemen sonraki 25 Haziran’da herhangi bir çağrı yapmadı, ancak biz Bakırköy’de, ‘Mücadelemiz seçimlere indirgenemez’ diyerek alana çıktık. O gün bir saldırı olmadı. Sonrasında da eyleme devam ettik. Geçen hafta da iki kişi alana çıktık. Gözaltına alınıp bir gün karakolda tutulduk ve tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildik.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız