Güncel

Fernas direnişi için Koç Holding önünde 24 saat nöbet

Bağımsız Maden-İş'in çağrısıyla Fernas Madencilik'le ortak olan Koç Holding önünde yan yana gelen çok sayıda sendika, Koç Holding'e "Toplu ölüm riskine ortak olma" çağrısı yaptı.

15 Ekim 2024 Saat: 09:49
Fernas direnişi için Koç Holding önünde 24 saat nöbet
Fernas direnişi için Koç Holding önünde 24 saat nöbet

ARZU ÖZKAN


Bağımsız Maden-İş'in çağrısıyla çok sayıda sendika, 50 gündür direnişi sürdüren Fernas Madencilik işçilerine destek olmak için Fernas Holding'le ortaklık yapan Koç Holding önünde yan yana geldi.

Koç Holding'in Nakkaştepe'de bulunan genel merkezi önünde yan yana gelen DGD-SEN, KATAŞ-SEN, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Nakliyat-İş ve Enerji-Sen, "Toplu ölüm riskine ortak olma! Madencinin hakkını ver Koç!" pankartı açtı DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, Fernas işçilerinin "yaşamak istiyoruz" diyerek başlattığı direnişin 50. gününe girdiğine dikkat çekerek, işçilerin günlerdir hem Soma'daki maden önünde, hem Ankara'ya yürüyerek, hem Ankara'da bakanlıklar ve Meclis önünde direnerek seslerini duyurmaya çalıştığını ve bugün yine önlerinin kesildiğini ifade etti.

Acar, işçilerin günlerdir İSİG önlemlerinin alınması, ücretlerinin Soma havzasının ortalamasına yükseltilmesi, promosyonlarının ödenmesi ve işten atılan işçilerin geri alınması taleplerini haykırdığını söyledi. Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, tüm engellemelere rağmen 50 gündür direnen, mücadele eden, Soma'dan Ankara'ya yürüyen Fernas maden işçileriyle dayanışma amacıyla burada olduklarını söyledi. Fernas işçilerinin yasalarda tanımlanan haklarını istediğini vurgulayan Küçükosmanoğlu, patronunsa örgütlenen, sendikalaşan, İSİG önlemlerinin alınmasını isteyen işçiler istemediğini vurguladı. Küçükosmanoğlu, bu sınıf mücadelesinde Fernas işçilerinin yanında olduklarını söyledi. KATAŞ-SEN Genel Başkanı Şahin Başaraner, "Maden işçileri Soma'da başlattıkları mücadeleyi Ankara'ya taşıdılar. Günlerce Anadolu'nun yollarında yalın ayak yürüdüler. Ankara'da memleketin ağalarına derdini anlatmaya çalışıyorla. Ferhat Nasıroğlu'na sesleniyoruz: İşçilerin kanı sizin karınızdan değerlidir. Aklınızı başınıza alın. İşçilerin canını, ekmeğini yok sayanlar, işçilerin mücadelesiyle karşılaşacaklar" ifadelerini kullandı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, 50 gündür Fernas işçilerinin onurlu, haysiyetli bir mücadele verdiğini söyledi. Fernas işçilerinin çalışma koşullarının düzelmesi için eylemlilikten başka bir çaresi kalmadığını, patron Ferhat Nasıroğlu'nun ise işçilerin "marjinal grupların" etkisinde kaldığını söylediğini belirtti.

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, bir hafta önce çok sayıda sendika olarak "Hakkımı ver" şiarıyla yola çıktıklarını hatırlattı ve ülkenin dört bir yanında işçilerin insanca yaşayacak bir ücret için mücadelesinin sürdüğünü belirtti.

İşçilerin taleplerine kulak verilmesi çağrısı yapan Keskin, Koç Holding'in de sorumluluk sahibi olduğunu vurgulayarak, "Biz Fernas işçilerinin sonuna kadar yanında olacağız. Koç Holding başta olmak üzere, hakkımızı ver diyenler olarak her tarafı Fernas işçilerinin sesini taşımak için eylem alanına çevireceğiz" dedi.

Açıklama boyunca, "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Maden işçisi köle değildir", "Fernas işçisi yalnız değildir" sloganları atıldı.

Açıklamanın ardından sendikacılar, Fernas işçileriyle dayanışmak için Koç Holding önünde 24 saat nöbet başlattı.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız