Güncel

Fernas işçilerinden İstanbul’da üç ayrı yerde eylem

Fernas Madencilikte dayatılan kötü, güvencesiz çalışma koşulları ve sefalet ücretine karşı sendikaya üye oldukları için işten atılan Bağımsız Maden-İş üyesi maden işçileri, direnişlerini İstanbul'a taşıdı.

21 Eylül 2024 Saat: 23:34
Fernas işçilerinden İstanbul’da üç ayrı yerde eylem
Fernas işçilerinden İstanbul’da üç ayrı yerde eylem

ARZU ÖZKAN


AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilikte dayatılan kötü, güvencesiz çalışma koşulları ve sefalet ücretine karşı sendikaya üye oldukları için işten atılan Bağımsız Maden-İş üyesi maden işçileri, direnişlerini İstanbul'a taşıdı.

Bağımsız Maden-İş öncülüğündeki direnişlerinin ikinci etabı için İstanbul'a gelen işçiler, Fernas Madencilik patronu ve Polonya Dostluk Grubu Başkanı AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nu protesto etmek için Polonya Konsolosluğu önünde açıklama yaptı.

Polonya Konsolosluğu önünde konuşan açıklama yapan Bağımsız Maden-İş  Fernas işçisi Eyüp Can, "Arkadaşlarımız sendikalı oldukları için işten atıldı. 10 yıl önce 301 madenci öldü. O zaman da uyarıları dinlemediler. Yine dinlemezlerse çoğumuzun öleceği garantidir"dedi.

Polonya Konsolosluğu önünde konuşan Fernas işçisi Muhammed İleri de "Yerin 3 km altında arkadaşlarımız boğazına kadar suyun içinde üzerinde bin ton elektriğin taşındığı kabloları çekiyorlar ve bize iş güvenliğinin sağlandığını söylüyorlar" dedi.

Bağımsız Maden-İş üyesi Fernas maden işçilerinin ikinci durağı, AKP Milletvekili  Ferhat Nasıroğlu'nun Adana Tufanbeyli'deki madende taşeronluğunu yaptığı Sabancı Holdingin önü oldu.

Sabancı Holding'in önünde konuşan Sendikanın Örgütlenme Uzmanı Mert Batur, "Nasıroğlu, direnişimizin soyadını, onurunu, haysiyetini hedef aldığını söylemiş. Peki madende müdür Serkan Güncü tarafından küfür, hakarete uğrayan işçilerin onuru önemli değil mi?"diye konuştu.

Fernas işçilerinin eylemlerinin üçüncü durağı ise Koç Holding'in önünde açıklama yapan Fernas maden işçileri, "Toplu ölüm riski var, köleliğe ortak olmayın!" uyarısında bulundular.

Bağımsız Maden-İş sendikası üyesi Fernas işçilerinin eylemlerine DGD-SEN ve Nakliyat-İş  sendikaları da destek verdi.

 Bir 13 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 12 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 8 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi, sakal ve yazı görseli olabilir

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız