Güncel

Hayvan hakları savunucuları İzmir'de nöbette

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, hükümetin sokakta yaşayan hayvanlara yönelik nefret söylemlerine ve yeni yasa tasarısına karşı önce yürüyüş sonra basın açıklaması yaptı.

18 Temmuz 2024 Saat: 11:35
Hayvan hakları savunucuları İzmirde nöbette
Hayvan hakları savunucuları İzmir'de nöbette

BERKCAN ZENGİN


İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, hükümetin sokakta yaşayan hayvanlara yönelik nefret söylemlerine ve yeni yasa tasarısına karşı önce tabutla yürüyüş sonra basın açıklaması yaptı.

YENİ YASA TASARISI GERİ ÇEKİLMELİDİR

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, "Canımızı veririz, canlarımızı vermeyiz!" diyerek meclise getirilen yasa tasarısına sert tepki gösterdi. Açıklamada, AKP döneminde, tam 20 yıldır, Hayvanları Koruma Kanunu uygulanmadığı, kısırlaştırma, aşılama yapılmadığı, yasaya uymayanların cezalandırılmadığı, denetlenmediği, devlet ve sermaye ortaklığıyla devam eden hayvan üretimi ve satışı yasaklanmadığı ve hayvanları terk edenlere cezalar verilmediği  ifade edilerek,"Bu yeni yasa tasarısının kabul edilemez " denildi.

ÖLÜM KAMPLARINA HAYIR!

Yasa tasarısında barınakların hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakıldığı ve rehabilite edildiği yerler olarak tanımlanmasına karşı çıkan savunucular, "Barınaklar, ihtiyacı olan hayvanların tedavilerinin yapıldığı geçici bakım evleridir. Bir hayvanın bir sorunu olmamasına rağmen barınak adı altındaki ölüm kamplarına hapsedilmesi kabul edilemez!" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Ayrıca hastalık taşıyan hayvanların ötenazi ile katledilmesini de kabul etmediklerini belirten savunucular, "Hayvanların en temel hakları olan yaşama haklarının ellerinden alınmasının yani katledilmesinin 'ötenazi' adı altında yumuşatılmasını kabul etmiyoruz!" dedi.

HER AKŞAM 20.00'DE ALSANCAK’TAYIZ 

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, yasa tasarısına karşı yaşam nöbetinin devam ettiğini ifade ederek, "Bu yasa tasarısı geri çekilene kadar Türkiye'nin dört bir yanında sokaklardayız! Her akşam 20.00'de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ÖSYM binası önündeyiz.

Yaşam Hakkı saunucuları İzmir hakına çağrıda bulunarak, nöbetlerine destek vermek için sokağa çağırdıklarını, herkesin zaman ayırarak bu katliama dur denilmesi için kendilerine olmalarını istediklerini dile getirdiler.

Whatsapp Image 2024 07 16 At 21.03.49

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız