Güncel

İstanbul’da kayyım nöbeti sürüyor: Hak, hukuk, adalet isteyenler için alanlardayız

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı süren nöbette, “Hak, hukuk, adalet isteyen herkes için alanlardayız” denilerek mücadelenin süreceği mesajı verildi.

7 Ağustos 2024 Saat: 11:27
İstanbul’da kayyım nöbeti sürüyor: Hak, hukuk, adalet isteyenler için alanlardayız
İstanbul’da kayyım nöbeti sürüyor: Hak, hukuk, adalet isteyenler için alanlardayız

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet 54’üncü gününde devam etti.
Çok sayıda siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisinin destek verdiği eylemde “Kayyım defol” tişörtü giyildi. Kürtçe, İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde “Kayyım defol” dövizi ve “Bijî berxwedana zindanan”, “Kayyım defol”, “Kayyım gaspına geçit vermeyeceğiz”, “Bijî berxwedana Colemêrg’ê” dövizleri taşındı. Ayrıca eylemde Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Arapça yazılı “Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” pankartı açıldı. Kürtçe ve Türkçe şarkıların çalındığı eylemde, katılımcılar alkışlar ve zılgıtlarla şarkılara eşlik etti. Eylemde “Bijî berxwedana Colemêrg’ê”, “Direne direne kazanacağız”, “Kayyım gidecek biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Jin jiyan azadî”,  sloganları atıldı. Eyleme çok sayıda kişinin yanı sıra DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Bakanı Murat Kalmaz katıldı
Eylemde, İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşa dikkat çekilerek Ortadoğu'da alanların genişletilmeye çalışıldığı belirtildi. Ortadoğu'da istikrarın sağlanması ve kalıcı bir çözümün oluşması için tarafların diyalog politikalarına davet edilmesi gerektiği vurgulandı.
‘KADINLAR VE EMEKÇİLER İÇİN DE ALANLARDAYIZ’
DEM Parti, Gaziosmanpaşa İlçe Eşbaşkanı Rukiye Ekenler, “54 gündür hak gaspına karşı buradayız ‘kayyım defol’ diyoruz. Her yerde bu hak gaspını teşhir etmeye devam edeceğiz. Bunu yaparken amacımız bu ülkede emekçinin, kadınların, tüm ötekilerin hakkının savunmaktır. Kadına yönelik şiddet büyük oranda artmış, kadın cinayetleri önlenemez durumda. Emekçiler haklarını almak için sokağa çıkıyorlar ve her türlü kötü muamele maruz kalıyorlar. Kısacası hak hukuk adalet isteyen herkes için alanlardayız. Ben 90’ yıllarda Kürt halkının mücadelesiyle  tanıştım dolayısıyla Kürt sorunuyla da tanıştım. Kürdün sorunu sadece Kürt halkının sorunu değil. Bu insanlık sorunudur ve insanlık onurunu yüceltmek için Kürt sorunu  benim sorunumdur diyorum. Bu ülkenin  bir hekimi olarak söylüyorum cezaevlerinde binlerce tutsak kötü koşullarda kalıyor, bu koşullar düzelmeden biz dışarıda iyi bir yaşam süremeyeceğiz. Nerede bir haksızlık varsa, nere de bir hukuksuzluk varsa biz bunlara karşı mücadele edeceğiz ve mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.
‘HERKES İKTİDARDAN ŞİKAYETÇİ’ 
Daha sonra söz alan DEM Bağcılar ilçe temsilcisi Hüseyin Dilovan, “Bir emekçi olarak inşaattan gelerek size selam vermek istedim. Biz halk olarak bu kayyımlardan şikâyetiyiz. Sabah, akşam halkın iradesi diyeneler halkın iradesine saygı duymuyor. Kaç kez belediyelerimize kayyım atanıyor ama halk yine kendi adayına  oy veriyor. Bu iktidar halka rağmen kayyım atıyor. Hiç mi utanmıyorsunuz?  Kayyum zihniyeti hırsız ve talancı bir zihniyettir. Emeklisi, işçisi, güvenlikçisi, eğitimcisi, doktoru herkes bu iktidardan şikayetçi. Halk kendi çocuklarını geçindirecek parayı bulamıyor bu ülkenin parası nereye gidiyor, hırsızlara gidiyor. Bu iktidar kayyım politikalarıyla bir yere varamaz. Kürt halkının haklarını verin kardeşlik hukuku oluşsun. Sözde İsrail’e karşılar  ama arka perdeden İsrail’le ortaklık ediyorlar. Bunu bütün halk biliyor. Bu politikalara karşı mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
‘KAYYIMA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİ’
Son olarak söz alan Barış Anneleri İnisiyatifinden Feleknas Karabaş, “Dünyadaki tüm halklar gibi biz de haklarımızı savunmak için buraya geldik. Kayyım politikası gasptır, bunu tanımıyoruz. Kayyıma karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız