Çoğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gönüllü ekip, farkındalık yaratmak için Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar kıyı temizliği yaptı.
İzmir’de bugün iyilik vardı. Çoğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gönüllü ekip bu bugün Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar kıyı temizliği yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Yaren Yıldırım, amaçlarının toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyledi.
“İzmir’de İyilik Var” etkinliği Yaşar Üniversitesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle dördüncü kez düzenlendi. Gönüllüler, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan biri olan “Karasal Yaşam ve Ormansızlaştırma”ya dikkat çekmek için bir araya geldi. Bu etkinlik kapsamındaki kıyı temizliğine ise Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) destek verdi.
“Çevre kirliliğini biz yaratıyoruz”
Kıyı temizliğine katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi son sınıf öğrencisi Yaren Yıldırım, “Çevre kirliliği aldı başını gidiyor ve bu kirliliği biz yaratıyoruz. Buzullar eriyor ve yedinci kıtadan söz ediliyor. Biz de toplumu bilinçlendirmek adına bu temizliği yapıyoruz” dedi.
Aslında Kordon’un pis olmadığını sadece dikkat çekmek için kıyı temizliği yaptıklarını dile getiren Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz İşletmeciliği son sınıf öğrencisi Sanem Söz de şöyle konuştu: “Deniz kıyılarında biriken çöpler denize gidiyor ve bu da ekolojik sistemi mahvediyor. Biz bunun önlenmesi için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz”
Yaşar Üniversitesi Halka İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Özgür Bayır ise “Bunlar bizim geleceğimiz aynı zamanda bizden sonrakilere bırakacağımız mirasımız o yüzden dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu.
“İzmir’de İyilik Var” nedir?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği “İzmir’de İyilik Var” projesi, 4 yıl önce Yaşar Üniversitesi’nde “Kampüste iyilik var” sloganıyla başladı. Her yıl katılımcı sayısını arttırarak devam eden ve “İzmir’de İyilik Var” sloganını benimseyen etkinlik kapsamında sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ‘iyilik ağı’nı oluşturdu. Tüm insanları birbirine, çevresine, hayvanlara ve doğaya iyilik yapmaya ve birbirini hatırlatmaya davet eden etkinlikler kapsamında, ‘herkesin bir başkası için yapabileceği bir iyiliğin mutlaka olduğu’ mesajı veriliyor.