Güncel

İzmir’de “İşten atmalar yasaklansın” eylemi yapıldı

Türkiye’nin en büyük jant üreticilerinden olan CMS Jant ve Makine Sanayi AŞ’de son yıllarda büyük bir işçi kıyımı yaşandı.

8 Temmuz 2024 Saat: 08:39
İzmir’de “İşten atmalar yasaklansın” eylemi yapıldı
İzmir’de “İşten atmalar yasaklansın” eylemi yapıldı

İZMİR

NHA

nethaberajans1@gmail.com


İşten atılan İzmir CMS işçilerinin mücadelesi sürüyor. CMS sermayesinin haksız ve hukuksuz gerekçelerle işten attığı, haklarını gasp ettiği işçiler, Gaziemir’de   CMS fabrikasının da bulunduğu Ege Serbest Bölge önünde seslerini yükselttiler.

“İşten atmalar yasaklansın” pankartının açıldığı eylemde işten atılan CMS işçilerine, aylardır grevlerini sürdüren Lezita işçileri, Menemen ve Çiğli’de işten atılarak direnişlerini sürdüren belediye işçileri,  İzmir İşçi emekçi Birliği de destek verdi.

Eylem, işten atılan CMS işçisinin gerçekleştirdiği konuşma ile başladı. Basın metnini işten atılan CMS işçisi Kutlu Açıkkaşlı okudu. açıklamada CMS fabrikalarında son aylarda gerçekleşen kitlesel işten atmalar ve CMS sermayesinin hiçbir yasa-kural tanımayan pervasızlığı özetlendi. Son dönemde özellikle İzmir’de yaşanılan işten atma ve buna karşı gerçekleşen işçi direnişleri vurgulanarak, saldırıların sermaye düzeninin ortak saldırısı olduğu ve işçi sınıfının bütününü hedeflediği söylendi.

Basın metininin ardından söz Lezita işçilerine verildi. Lezita işçisi katılımcıları selamlayarak, küçük direnişler olarak başlayan mücadelenin eninde sonunda birleşeceği ve kazananın işçi sınıfı olacağını vurguladı.

Lezita işçilerinin ardından eyleme katılarak destek veren İzmir İşçi-Emekçi Birliği bir konuşma gerçekleştirdi.

Eylemde son olarak Ege İşçi Birliği söz alarak işçi sınıfı mücadelesinin birleşik bir zeminde yürümesi ihtiyacına vurgu yaptı.  .

İşten atılan CMS işlerinin eylemine Lezita işçileri, Menemen Belediyesi işçileri ve Çiğli Belediyesi işçilerinin yanı sıra Ege İşçi Birliği, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Çağdaş Hukukçular Derneği, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Umut Sen, Tarım Sen, Türkiye İşçi Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi, İzmir İşçi-Emekçi Birliği katılarak destek verdi.

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 6 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 14 kişi ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız