Güncel

İzmir KHK eyleminde eğitim müfredatına ve kayyıma tepki

İZMİR - KHK’lilerin 296’ncı haftasında, hazırlanan yeni müfredat taslağı ve Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyım protesto edildi.

13 Haziran 2024 Saat: 08:18
İzmir KHK eyleminde eğitim müfredatına ve kayyıma tepki
İzmir KHK eyleminde eğitim müfredatına ve kayyıma tepki
TÜRKER DEMİRCİ
NHA

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu’nun, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi için Karşıyaka'da düzenlediği oturma eylemi 296’ncı haftasında devam etti. Açıklamada, hazırlanan yeni müfredat taslağına ve Hakkari belediyesi’ne atanan kayyım protesto edilirken “Laik, bilimsel, anadilde eğitim” sloganı atıldı.
Bir 11 kişi, kalabalık, sokak ve yazı görseli olabilir
Basın açıklaması öncesi yapılan açıklamada,  Hakkari Belediyesine atanan kayyumun yanısıra, 12 Haziran Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü  hatırlatılarak,  çocukların sömürülmesi ve işlerde yaşamlarını yitirmesine neden olan MESEM projesine dikkat çekildi.
Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir
KAYYUM İRADENİN GASBIDIR
Açıklamayı yapan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Mali Sekreteri Ali Türk, halkın iradesinin Hakkari Belediyesine atanan kayyım ile beraber gasp edildiğini söyledi. Türk, “AKP+MHP iktidar bloğu bir kez daha kayyım politikalarını devreye soktu. Biliyoruz ki, bu girişim ülkede demokrasiden, barıştan, emekten yana olan herkese verilmiş bir gözdağıdır. Seçilenlerin yerine kayyım atamanın olağan hale getirildiği bir rejim inşa edilmek ve bu durum normalleştirilmek istenmektedir. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, halk iradesine vurulan bu darbeden derhal vazgeçilmelidir. Hukuk dışı yollarla, baskı ve zor yöntemleriyle halkın iradesinin gasp edilmesine son verilmelidir” dedi.
Yeni eğitim müfredatının dini ve milli değerleri temel aldığını, oysa eğitim müfredatı hazırlanırken bilimsel, demokratik, laik, bireyin yanı sıra aynı zamanda toplumsal faydayı da gözeten, insan hak ve özgürlüklerine dayalı eğitim programlarının oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Türk, " Yaratıcı ve eleştirel düşünen, üretici, çevre bilincini kazanmış, toplumsal sorunlara duyarlı, kendine güvenen, demokrasiyi özümsemiş, insan hak ve özgürlüklerini ön planda tutan, eşitlikçi, adalet duygusu gelişmiş bireylerin yetiştirilmesini hedefleyen eğitim programları oluşturmak temel hedef olmalıdır” ifadelerini kullandı. 
‘DÜN BOYUN EĞMEDİK, BUGÜNDE EĞMEYECEĞİZ’ 
Son olarak KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerine dikkati çeken Türk, “Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler. Mücadeleyle emekle elde ettiğimiz haklarımızı geri almak ve mesleğimize geri dönmek istiyoruz. İsminde adalet olan, kendisinin dışındaki bütün kesimlere her türlü adaletsizliği uygulayan AKP’nin despot uygulamalarına dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Açıklama yapılan oturma eylemi ve sloganlarla son buldu. 
Fotolar: Eğitim-Sen
Bir 14 kişi ve şunu diyen bir yazı 'KVK TERNIK SERYIS PID TEKNİK SERVIS ΓΕΝΟΙΟΝ SERVIS tahimnmaplariazanırhi tatmunmaçların NaximumAar?ıy Karpiy Maximum hazanırhe kazanil mecları เว้ย TÜRK OTURMA EYLEMİMİZ 296. HAFTASINDA EĞİTİM SEN İZMİR 2 NOLU ŞUBE' görseli olabilir
Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız