Güncel

İzmir'de hasta tutsak Karataş için tahliye talebi

İHD, Burdur Cezaevi'nde bulunan hasta tutsak Mehmet Zeki Karataş'ın sağlık durumuna dikkat çekerek, tahliye edilmesini istedi.

10 Ağustos 2024 Saat: 19:06
İzmirde hasta tutsak Karataş için tahliye talebi
İzmir'de hasta tutsak Karataş için tahliye talebi

ERKAN SOYLU


İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla Konak Eski Sümerbank önünde açıklama yaptı. 293'ncü haftaya giren eylemde, "Hasta mahpuslar ölüyor. Susma, suça ortak olma" pankartı açıldı. Açıklamaya kentteki siyasi parti ve kurumların temsilcileri de katıldı. Bu haftaki açıklamada, Burdur Cezaevi'nde tutuklu bulunan hasta tutsak Mehmet Zeki Karataş'ın (69) durumuna dikkat çekildi. 

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

eylemde basın açıklamasını Ahmet Çiçek okudu.

Burdur Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde tutulan 69 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Zeki Karataş'ın durumunu kamuoyuyla paylaşan Çiçek, Karataş'ın tek kişilik hücrede tutulduğunu söyledi.

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Hepatit B taşıyıcısı Karataş'ın tutuklanmadan önce tedavisi düzenli yapılırken hapishanede keyfi uygulamalar nedeniyle hastane sevklerinin geciktirildiğini, tedavisinin engellendiğini ifade eden Çiçek, "Mehmet Zeki Karataş, hapishane koşullarında hiper tansiyon, sedef, şeker hastalıklarına da yakalanmıştır. Mehmet Zeki Karataş, 2023'ün 10. ayında tahliye olması gerekirken İdare Gözlem Kurulu kendisine pişmanlık ve evrak imzalaması zorunluluğu getirmiş, kabul etmediği için infazını ertelemiştir" dedi.

Çiçek, şöyle devam etti: "Yetkililere ve Adalet Bakanına sesleniyoruz: Karataş, yaşı ve hastalıkları dikkate alınarak derhal serbest bırakılmalıdır. İdare Gözlem Kurulu gibi bir hukuksuzluk ve keyfilik kurulu derhal feshedilmelidir. Unutulmasın ki ceza içinde ceza olmaz. Biz insan hakları savunucuları hem Mehmet Zeki Karataş'ın hem de bu hukuksuzluğun takipçisi olacağız."

Bir 18 kişi görseli olabilir

Bir 8 kişi görseli olabilir

Bir 6 kişi ve kalabalık görseli olabilir

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 8 kişi, Brandenburg Kapısı ve yazı görseli olabilir

Bir 12 kişi görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız