Güncel

İzmir'de yangından tahrip olan alanlar ormanlık alan sınırı dışına çıkarıldı

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki 375 hektarlık yangınla tahrip olan ormanlık alan sınır dışına çıkarına çıkarıldı. Karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

3 Eylül 2024 Saat: 07:47
İzmirde yangından tahrip olan alanlar ormanlık alan sınırı dışına çıkarıldı
İzmir'de yangından tahrip olan alanlar ormanlık alan sınırı dışına çıkarıldı

TÜRKER DEMİRCİ


İzmir'de çıkan yangının ardından tahrip olan 375 hektarlık alan ormanlık alan sınır dışına çıkarıldı. Aynı alanlar daha öncede ormanlık alan statüsü dışına çıkarılmaya çalışılmış, bölge yapılaşmaya açılarak şehir hastanesinin de bulunduğu alana 3 bin konut yapılmıştı. 

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki 375 hektarlık yangınla tahrip olan ormanlık alan sınır dışına çıkarına çıkarıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Orman sınırı dışına çıkarılan alanların İzmir'de Bayraklı Şehir Hastanesine komşu olan, 2020'deki depremin ardından ormanlık alan statüsünün kaldırılması mahkemece iptal edilen, şimdi yeniden karar ile ormanlık alan statüsünden çıkarılan ormanlık alanlar olduğu da belirtildi.

TMMOB İKK Sekreteri Aykut Akdemir aynı alanların daha önce de ormanlık alan statüsü dışına çıkarılmaya çalışıldığını kaydetti. Aykut Akdemir, konuya ilişkin BirGün'e şunları söyledi: "O zaman Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu arada bölge yapılaşmaya açıldı. TOKİ, şehir hastanesinin de bulunduğu o bölgeye yaklaşık 3 bin konut yaptı. Şimdi yürütme durdurma kararı verilmiş alan tekrar orman sınırları dışına çıkarmaya çalışıyorlar. Yapılaşma zaten gerçekleşmişti, şimdi yasaya uyduruyorlar."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız