Yarımadadaki Belediyeler, Muhtarlar, Su Ürünleri Kooperatifleri, Karaburun Kent Konseyi ve tüm STK’lar, halkın da yoğun katılımı ile kurulmak istenen balık çiftliğini protesto ettiler.
KARABURUN/İZMİR
Yarımadadaki Belediyeler, Muhtarlar, Su Ürünleri Kooperatifleri, Karaburun Kent Konseyi ve tüm STK’lar, halkın da yoğun katılımı ile kurulmak istenen balık çiftliğini protesto ettiler.
Karaburun halkının yoğun protestosu Saat: 12.30’da Karaburun Atatürk Meydanında başladı. Pankartlarla meydanda toplanan halk sloganlarla Balık Çiftliği istemediklerini haykırdı. Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar YASA ve Karaburun İl Genel Meclisi Üyesi Prof Dr. Mustafa Ünsal yerele uygun olmayan projeye ilişkin halka ön bilgi sundular.
Protestoya, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ katılım göstererek destek verdiler.
Meydanda yapılan protestodan sonra pankart ve dövizlerle halk toplantının yapılacağı Karaburun Belediye Salonuna yürüdü.
Elektrosan Deniz Ürünleri Üretim Pazarlama Taşımacılık A.Ş’nin İzmir İli, Karaburun İlçesi, Ambarseki Köyü Adacık Burnu Mevkiinde kurmak istediği 2500 Ton/Yıl Çipura/Levrek Yetiştirme Tesisi Yer Değişikliği ve Kapasiye Artışı Balık Çiftliği Projesinin ÇED Sürecine Halkın Katılımı toplantısını halk, alkışlarla ve sloganlarla protesto etti. Toplantı salonunda Şirket sorumluları, kamu, kurum temsilcileri bulunmasına rağmen, halkın yoğun protestosu nedeniyle toplantı gerçekleştirilemedi. Halk Bilgi Almayı Kabul Etmediğini ve Balık Çiftliğinin Kurulmasını İstemediğini Belirtti. Protestolar nedeniyle toplantı sonlandırıldı.
Firma yetkileri ve yerel yöneticiler Karaburun Kaymakamlık Makamında, Toplantı tutanağını kayıt altına aldılar.
Karaburun ve Mordoğan Belediyeleri ile Yarımadadaki tüm diğer taraflar, bölgede uygulanan eko-agro ve kırsal turizmin baltalanmasını istemiyor.
Bilimsel verilerle desteklenmeyen ve yerele uygun olmayan projeler ve yatırımları istemiyor.
Bölgenin çok önemli bir Akdeniz Foku ( Monachus monachus )habitatı olduğu ve aynı zamanda kültür ve tabiat varlıklarını koruma adına da hassas bir eko sisteme sahip olduğu biliniyor.