Güncel

Kocaeli'de 8 Mart gözaltıları serbest bırakıldı

Kocaeli Kadın Platformu'nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşüne dönük polis saldırısında gözaltına alınan 39 kişi serbest bırakıldı.

9 Mart 2017 Saat: 11:30
Kocaeli'de 8 Mart gözaltıları serbest bırakıldı
Kocaeli'de 8 Mart gözaltıları serbest bırakıldı

Kocaeli Kadın Platformu'nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşüne dönük polis saldırısında gözaltına alınan 39 kişi serbest bırakıldı.

Kocaeli Kadın Platformu'nun dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yapmak istediği yürüyüşe polis saldırdı, 39 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar gecenin geç saatinde serbest bırakıldı.

Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar, Yürüyüş Yolu'nda Belediye İş Hanı önünde bir araya geldi. Buradan Cumhuriyet Parkı'na yürüyerek açıklama yapmak isteyen kadınlara polis izin vermedi. 1 saate yakın bekleyişin ardından izin verilmeyen eylemde, 35'i kadın, 39 kişi gözaltına alındı.

SEKA Devlet Hastanesi önünde gözaltından bırakılanları bekleyenlere ise polis yine saldırdı. Ailelerin de bulunduğu gruba bu sefer biber gazıyla saldıran polis, saldırı sırasında birçok kişiyi hafif şekilde yaraladı. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İzmit Merkez Bankası önünden başlayıp Cumhuriyet Parkı'na kadar yürümek isteyen Kocaeli Kadın Platformuna, OHAL nedeniyle, yürüyüş güzergahının değiştiği gerekçesiyle çevik kuvvet kadınların Cumhuriyet Parkı’na yürümelerine izin vermedi. Platform üyelerinin önünü keserek yürüyüşü engelleyen polis ekipleri, sonuç çıkmayınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 35’i kadın 4’ü erkek olmak üzere toplam 39 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar emniyete götürüldü. Ardından ikiye ayrılan gruplardan biri Cumhuriyet Parkı Meydanı’na giderek açıklama yaparken diğer ise Eğitim- Sen’ de açıklama gerçekleştirdi.

Kocaeli Eğitim-Sen şubesinde bir araya gelerek basın açıklamasını okuyan Kocaeli Kadın Platformu Üyesi Sibel Yılmaz Yurdakul konuşmasında, “Bugün dünyanın her yerinde 40 ülkeyi kapsayan uluslararası grevle birlikte kutlanan 8 Mart kadınların uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Arkadaşlarımız, kız kardeşlerimiz yaka paça, itilerek polis araçlarına bindirildi. Şunun bilinmesini istiyoruz ki 8 Mart kadınların canları pahasına mücadelelerin sonucudur. Biz bu tarihsel mirası sahipleniyoruz. Her gün şiddete, tacize, tecavüze uğradığımız; çocuklarımızın tarikat, cemaat evlerinde istismar edildiği, evlerin içinde hapsedilmek istendiğimiz, gericiliğin sarmalında ki bu ülke kadınlar için eşit ve özgür olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız