İş cinayetinde katledilen Recep Kaya için Tuzla'da eylem yapan Limter-İş Sendikası, iş cinayetlerinin politik olduğunu ve patronların kasıtlı olarak tercih ettiğini kaydetti.
TUZLA-SULTAN ESEN
İş cinayetinde katledilen Recep Kaya için Tuzla'da eylem yapan Limter-İş Sendikası, iş cinayetlerinin politik olduğunu ve patronların kasıtlı olarak tercih ettiğini kaydetti. İş güvenliğinin masraf olarak görülmesinden kaynaklı işçilerin her gün katledildiğine dikkat çeken Saygılı, işçilere dayatılan güvencesiz çalışma koşullarına karşı birleşik mücadele çağrısı yaptı.
DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, iş cinayetinde katledilen Recep Kaya için Tuzla'da bulunan Çin Demir Tersanesi önünde işçilere seslendi. Eylemde, patronlara karşı birleşik mücadeleye çağırdı.
"Recep Kaya (1978) bir can daha eksildik. Kaza, kader değil bu bir cinayet. Hesabı sorulacak!" yazılı pankartın açıldığı eylemde Limter-İş, işe giriş saatinde işçilere yönelik konuşmalar yaptı.
'KADER DEĞİL KATLİAM'
Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, iş cinayetlerinin ve işçi katliamlarının üstünün "kader" denilerek örtülmek istenmesine dikkat çekti. "Kader değil diyoruz çünkü iş güvenliği tedbirleri alınmadığından dolayı işçi arkadaşımız Recep Kaya yaşamını yitirdi" sözleriyle tepki gösterdi.
'İŞ CİNAYETİNE KURBAN GİTTİĞİMİZDE KAYDA GEÇİRİLİYORUZ'
İktidarın teşviklerle çalışma yaşamını patronlar için dikensiz bir gül bahçesine dönüştürürken işçiler için adeta mayınlı tarla yaptığını dile getiren Saygılı, "İş kazaları kayda dahi geçirilmiyor. Sadece öldüğümüz zaman, iş cinayetine kurban gittiğimizde kayda geçiriliyoruz" ifadelerini kullandı.
'İŞ CİNAYETLERİ POLİTİKTİR'
"Tersanelerde inşaatlarda, madenlerde, depolarda her gün ölüyor, öldürülüyoruz. Tek nedeni iş güvenliğinin gereksiz masraf olarak görülmesi. Patronlardan ve taşeronlarının kar hırsına kurban gidiyoruz" sözleriyle işçilere seslenen Saygılı, iş cinayetlerinin politik ve tesadüf olmadığının altını çizdi.
'BİRLEŞMEK ZORUNDAYIZ'
Saygılı, "İş cinayetleri patronların bir tercihi haline dönüştü. Siyasal iktidar ise bu suçun en büyük ortağıdır. Birleşmek zorundayız. Birleşirsek, birlikte mücadele edersek kazanırız" sözleriyle işçileri örgütlenmeye ve birlikte mücadeleye çağırdı.
Limter-İş'in eylemi "Kaza, kader değil bu bir cinayet", "İşçiler birleşin sömürüye son verin" sloganlarıyla son buldu.