Güncel

İHD İzmir Şubesi eşbaşkanına taciz ve tehdit

Hukukçular ve insan hakları savunucuları, İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Zilan Gümüş'ün polis tarafından takip edilerek, taciz ve tehditlere maruz kalmasına tepki gösterdi.

15 Haziran 2024 Saat: 00:23
İHD İzmir Şubesi eşbaşkanına taciz ve tehdit
İHD İzmir Şubesi eşbaşkanına taciz ve tehdit

İzmir'de, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Zilan Gümüş'ün polis tarafından takip edilerek, taciz ve tehdit edilmesine tepki gösterdi. İHD'de düzenlenen basın toplantısına kentteki siyasi parti ve kurum temsilcileri de katıldı.

Toplantıda söz alan İHD İzmir Şubesi Yöneticisi Gülay Bilici, Gümüş'ün bir süredir polis takibi ve tacizine maruz kaldığını anlattı. Gümüş'ün avukatlık ofisi, evi ve özel yaşamını sürdürdüğü alanlarda takip edildiğini söyleyen Bilici, "Binmiş olduğu toplu taşıma aracında takip edilip indiğinde önü kesilerek, baskı ve tehditlere maruz kalmıştı. Zilan Gümüş'ün yaşamış olduğu bu polis tacizi, yürütmüş olduğu insan hakları mücadelesi ve dernek faaliyetleri nedeniyle gerçekleşiyor. Bu taciz, insan hakları savunucusu kadınları ve insan hakları mücadelesini sindirme ve susturma çabasından başka bir şey değildir" dedi.

'SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILMALI'
İHD'nin kurulduğu günden bu yana hak ihlalleri, adil yargılama, barış, hapishanelerde işkence ve şüpheli ölüm gibi birçok konuda mücadele ettiğini vurgulayan Bilici, bu çalışmalar sırasında 23 İHD üye ve yöneticisinin "faili meçhul" cinayette yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Tüm bunlara rağmen mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Bilici, "İnsan hakları savunucularına yönelik baskılara ve tacizlere son verin. Arkadaşımız Zilan Gümüş'e yönelik polis tacizinin bir an evvel sonlanması gerekiyor. Polisler hakkında gerekli idari ve yargısal soruşturmanın yürütülerek sorumluların açığa çıkarılması ve cezalandırılmasına ilişkin sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞ: MÜCADELEDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIM
Ardından söz alan Zilan Gümüş, insan hakları savunucusu bir kadın olduğu için bu baskılara maruz kaldığını dile getirdi, mücadeleden geri adım atmayacağını vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız