Güncel

İzmir’de Deniz Poyraz anıldı I Karanfiller Deniz için

HDP İzmir İl Örgütü binasına 3 yıl önce düzenlenen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz mezarı başında anıldı.

18 Haziran 2024 Saat: 07:59
İzmir’de Deniz Poyraz anıldı
İzmir’de Deniz Poyraz anıldı I Karanfiller Deniz için

İZMİR

NHA

17 Haziran 2021'de HDP İzmir İl Örgütü binasına gerçekleşen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.Buca Anmaya Deniz Poyraz’ın ailesi, İzmir Barış Anneleri Meclisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir milletvekilleri İbrahim Akın, Burcu Gül Çubuk, DEM Parti İzmir İl Eş Başkanları Vezan Karabulut, Mehmet Kuruş ile Dostluk ve Kültür Derneği( DKDER) ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Vezan Karabulut, Deniz Poyraz'ın katledilmesinin politik olduğunu söyledi ve "Bu cinayet ülkenin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engellerden biridir. Bu ülkede katiller cezasız kalıyor. Katiller cezalandırılmadığı sürece cinayetler devam edecek" dedi.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Ardından konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk şunları söyledi:

"Yoldaşlarımızın gerçek katilleri, önümüze bir tetikçi atılarak gizlendi. Bizden bekledikleri unutmamız, vazgeçmemiz, sinmemiz. Ama Deniz'in mezarının başında bir kere daha söz veriyoruz, Türkiye ve Kurdistan'da hiçbir canlıya yaşam hakkı tanımayanlar karşısında biat etmeyeceğiz, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”

Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz da "Seni vahşice katlettiler. İlk gün ağlamadım ama bugün ağlıyorum. Çünkü seni çok özledim" dedi.

Poyraz’ın babası Abdüllillah Poyraz ise "Yaşadığımız sürece onların mücadelesinde yürüyeceğiz. Yaşadığımız sürece Deniz kalbimizde yaşayacak" diye konuştu.

Barış Annesi Şükriye Tunç da bir konuşma yaptı.

Açıklama yok.

Anmanın ardından Cumhuriyet meydanında Deniz Poyraz anısına denize karanfiller atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız