Güncel

İzmir’de Su Seviyeleri Alarm Veriyor

İzmir’de son dönemde yaşanan kuraklık ve düşük yağış miktarları, barajlardaki su seviyelerini ciddi şekilde etkiledi. Özellikle Tahtalı Barajı’ndaki su seviyesi, aktif doluluk oranının yüzde 26,4’e düşmesiyle dikkat çekiyor.

4 Temmuz 2024 Saat: 19:27
İzmir’de Su Seviyeleri Alarm Veriyor
İzmir’de Su Seviyeleri Alarm Veriyor

TÜRKER DEMİRCİ

NHA

nethaberajans1@gmail.com


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şehre su sağlayan yer altı kaynaklarından alınan su miktarının artırıldığı vurgulandı. Sarıkız, Göksu, Menemen kuyuları ve Gördes Barajı’ndan sağlanan su miktarının artırılmasıyla Tahtalı Barajı’nın yükünün hafifletildiği belirtilen açıklamada, kısa vadede susuzluk tehdidi bulunmadığı ifade edildi. Ancak, su tasarrufunun önemine dikkat çekilerek “Su sorunu bugün yoksa bile yarın kapımızda olacak” uyarısı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şehre su sağlayan yer altı kaynaklarından alınan su miktarının artırıldığı vurgulandı. Sarıkız, Göksu, Menemen kuyuları ve Gördes Barajı’ndan sağlanan su miktarının artırılmasıyla Tahtalı Barajı’nın yükünün hafifletildiği belirtilen açıklamada, kısa vadede susuzluk tehdidi bulunmadığı ifade edildi. Ancak, su tasarrufunun önemine dikkat çekilerek “Su sorunu bugün yoksa bile yarın kapımızda olacak” uyarısı yapıldı.

İZSU’NUN ALINAN ÖNLEMLER VE PLANLAMALAR

İZSU Genel Müdürlüğü, barajlardaki su seviyesinde yaşanan düşüşler nedeniyle yeraltı su kaynaklarına yöneldi. Şehre su sağlayan Sarıkız, Göksu, Menemen kuyuları ve Gördes Barajı’ndan alınan su miktarı artırılarak Tahtalı Barajı’nın yükü hafifletildi. Kısa vadede su sıkıntısı yaşanmayacağı, yağmur mevsimine kadar yeterli su bulunduğu belirtildi. İZSU, içme suyu sağlayacak alternatif su kaynakları yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor.

YAĞIŞLARDA AZALMA VE KURAKLIK TEHLİKESİ

İZSU Su Arıtma Dairesi Başkanlığı Güney Su Arıtma Şube Müdürü Başak Sever, İzmir’in hem yer altı hem de yer üstü su kaynaklarından beslendiğini hatırlatarak, “Özellikle son günlerde artan sıcaklık ve azalan yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyesi gündemimizde. Son yıllarda yağışlarda yüzde 20 seviyelerinde azalma mevcut. Bu durum tüm hemşerilerimizde tedirginlik yaratıyor” dedi.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK GEREK

Tahtalı Barajı’ndaki aktif doluluk oranının yüzde 26,4 olduğunu ifade eden Sever, “Buharlaşma ve günlük tüketim verileri dikkate alındığında mevcut suyun yağışlı döneme kadar yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, tedbirin elden bırakılmaması gerekiyor. Her vatandaşın üzerine düşen bir sorumluluk olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz. Su sorunu bugün yoksa bile yarın kapımızda olacak” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU, su tasarrufu konusunda vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına devam ederken, şehrin su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi için çaba gösteriyor. İzmirli vatandaşlar da bu sürece katkıda bulunmak için su tasarrufu yapmalı ve suyu dikkatli kullanmalıdır.


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız