Güncel

İzmir'de 1 Mayıs gözaltılar protesto edildi

İzmir, Çanakkale ve Ankara'da Kaldıraç ve Halkevleri'ne dönük ev baskınları ve gözaltı terörü İzmir’de Kaldıraç, SMİ, BDSP, KÖZ, Partizan, DKDER, SMF, ESP, Partizan ve Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından protesto edildi.

4 Temmuz 2024 Saat: 07:48
İzmirde 1 Mayıs gözaltılar protesto edildi
İzmir'de 1 Mayıs gözaltılar protesto edildi

İZMİR

Erkan SOYLU

NHA

nethaberajans1@gmail.com


2024 1 Mayıs'ında Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyenlere dönük  yeni ev baskıları ve gözaltılar sürüyor.

3 Temmuz sabah saatlerinde İzmir, Çanakkale ve Ankara'da Kaldıraç ve Halkevleri'ne dönük ev baskınları gerçekleştirildi. Çok sayıda evin basıldığı ifade edilirken 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Yaşanan gözaltı saldırısına karşı İzmir'de devrimci kurumlar tarafından  baskınları protesto ve gözaltıların serbest bırakılması için eylem gerçekleştirildi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan  eylemde, "Haklarımızı ve özgürlüğümüzü, 1 Mayıs Taksim'i, arkadaşlarımızı alacağız. Gözaltılar serbest bırakılsın. 1 Mayıs alanı Taksim meydanı" yazılı pankart açıldı. 

Kaldıraç, SMİ, BDSP, Köz, Partizan, DKDER, SMF, ESP, Partizan ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nun gerçekleştiği eylemde  Deniz Dilli tarafından okunan basın metninde saray iktidarının korkuları büyüdükçe saldırganlığının arttığı belirtildi. İçerde dışarda tırmandırılan savaş politikalarının, işçi ve emekçilere yönelik ekonomik-sosyal yıkımın derinleşmesi karşısında artan baskıların altı çizildi. Baskı ve gözaltılarla ne mücadelenin ne de 1 Mayıs Taksim iradesinin ortadan kaldırılmayacağı ifade edildi. Saldırılara karşı saray iktidarının korkularının mücadele ile artırılacağı söylendi.

Açıklama yok.

Taksim’e yürümek istediği için gözaltına alınan, tutuklananların onurları olduğu, onlara sahip çıkmak için burada olduklarını, Taksim'in taleplerinin kendilerinin de talepleri olduğunu,  insanca onurlu bir yaşama sahip çıkmak için ortaya konulan taleplerin milyonların talepleri olduğunu ifade eden Deniz Dilli, ' Siz dünyanın nasırlı elleriyle yarattıklarını gözaltılarla bitireceğinizi mi sandınız!'diye sordu.

Açıklama yok.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: 

"Siz egemenler devrimin hayaletini görmekte ve korkmaktasınız. Nasıl ki bugün  Çağlayan Adliyesi’nde 1 Mayıs tutsaklarını aldıysak, gözaltındaki arkadaşlarımızı da, tüm devrimci tutsakları da alacağız! İçeride ve dışarıda savaş politikalarını örgütleyenler bilsinler ki 1 Mayıs’ı alanı işçi sınıfının alanı Taksim Meydanıdır. Biz bu meydanı alırken elbette ki sınıf kardeşlerimizle, kadınlarla, öğrencilerle, halklarla yan yana geleceğiz. O Meydandan milyonlarca işçinin zafer şarkılarıyla geleceğini göreceksiniz!"

"Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarının atıldığı eylem açıklamanın ardından bitirildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız