Güncel

Karşıyaka Belediyesi iş yeri temsilcisi yaşamına son verdi

Karşıyaka Belediyesi Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube İş Yeri Temsilcisi Selçuk Birdi, borçları nedeniyle yaşamına son verdi.

8 Temmuz 2024 Saat: 07:24
Karşıyaka Belediyesi iş yeri temsilcisi yaşamına son verdi
Karşıyaka Belediyesi iş yeri temsilcisi yaşamına son verdi

ERKAN SOYLU


İzmir Karşıyaka Belediyesi Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube İş Yeri Temsilcisi Selçuk Birdi, borçları nedeniyle intihar etti.  Borçlarını yazdığı bir kağıt parçasını arkasında bırakarak...Birdi, İzmir Karşıyaka Belediyesi'nde zabıta olarak görev yapıyordu. 

Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı  ve KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nihat Filiz yaptığı açıklamada,  Tüm Bel-Sen olarak yıllardır sendikal hak ve özgürlük mücadelesi verdiklerini, bu ülke insanı demokratik bir ülkede insanca yaşasın diye demokrasi mücadelesi, üyelerimiz ve emekçiler yaşamını kimseye muhtaç olmadan onurlu bir şekilde sürdürsün diye TİS imzaladıklarını söyledi.

Yoksulluğun derinleştiği, insanların hayatını devam ettirmekte zorlandığı böylesi kaotik bir dönemde, hayatların trajik bir şekilde sonlanmadığı bir ülke istediklerini, bu güzel ülke ve  bu güzel insanların bunu haketmediğini dile getiren Filiz, Tüm Bel-Sen olarak çocuklarına onurlu bir gelecek bırakma, demokratik bir ülke kurma mücadelesi verdiklerini  hatırlattı.

Filiz açıklamasında şunları  vurguladı: “TİS masaları kurulup sözleşme müzakerelerine başlanmıyor, iyileştirmeler ödenmiyor. Yaşamını bir gelir durumuna göre ayarlayan insanlar, ödemeler yapılmadığında çıkmaza giriyor, psikolojileri bozuluyor, çaresizlik yaşıyor. Bu durum yaşadığımız ekonomik sorunların daha da derinleşmesine neden oluyor. Biliyoruz ki, bir çok üyemiz, arkadaşımız çok ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor.  Bu nedenle insanların ekonomik olarak rahatlaması için zaman geçirmeden, ivedilikle TİS masasını kurmak, müzakerelere hemen başlamak gerekiyor. Umuyor ve diliyoruz ki; Selçuk Birdi arkadaşımızın yaşadığı trajik son, son olsun. Hiç kimse yaşadığı ekonomik nedenlerle hayatına son vermesin. Selçuk Birdi arkadaşımızı kaybetmekten derin bir acı ve büyük bir üzüntü içindeyiz. Başta ailesine, Karşıyaka emekçilerine ve Tüm Bel-Sen örgütüne başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız