Güncel

Mahir Arpaçay mezarı başında anıldı

02 Haziran 2015 tarihinde ölümsüzleşen Mahir Arpaçay mezarı başında anıldı. Arpaçay'ın Mücadelesinin süreceği vurgulandı.

17 Haziran 2024 Saat: 00:14
Mahir Arpaçay mezarı başında anıldı
Mahir Arpaçay mezarı başında anıldı

İSTANBUL

NHA

https://www.nethaberajansi.com/


Dostluk ve Kültür Derneği( DKDER) ve Arpaçay’ın ailesinin çağrısıyla Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) ve Komün’ün katılımıyla, Rojava'da 2 Haziran 2015 tarihinde ölümsüzleşen Mahir Arpaçay mezarı başında anıldı. 

Başakşehir Kayabaşı mezarlığında yapılan anmaya Mahir Arpaçay'ın ailesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Eşbaşkanı, bazı Gonca Yangöz, DKDER,  ANYAKAYDER ve Komün üyeleri katıldı

Bir 15 kişi görseli olabilir

'FAŞİZME KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE'

 Açılış konuşması, Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER) adına Türker Demirci tarafından yapıldı.

Türker Demirci yaptığı konuşmada, Mahir Arpaçay’ın devrim ve sosyalizme inanmış, enternasyonalist bir devrimci olduğunu, halkların kardeşliği ve eşitliği için mücadele ettiğini, halkların özgürlüğü uğruna, DAİŞ barbarlığına karşı mücadelede  yaşamını yitiren Mahir Arpaçay’ı anmanın yolunun devrimci mücadeleyi yükseltmekten, faşizme karşı  birleşik mücadele etmekten ve Kürt halkının mücadelesine destek vermekten geçtiğini vurguladı. Yine Mahir’in anılmasının kayyuma karşı halkın iradesinin savunulmasından, cezaevlerinde tecrit ve gözaltında kayıplar için, hapishanelerdeki tutsakların ve  emekçilerin direnişlerine destek vermekten geçtiği ifade etti.

Bir 8 kişi ve anıt görseli olabilir

'HEPSİNE SÖZÜMÜZ OLSUN, MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ’

İkinci olarak, konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz de devrim şehitlerinin mücadelesinin sahip çıkılmasının zorunluluk olduğunu kaydetti. Arpaçay'ın enternasyonal ve birleşik mücadelenin gerekliliğini bir tokat gibi yüzlerine vurduğunu söyleyen Yangöz, siyasi tutsaklara yönelik tecrit işkencesini, Taksim iradesinden vazgeçmedikleri için devrimcilere dair gözaltı ve tutuklama saldırılarını, Kürdistan'da kayyum darbesini işaret etti. Yangöz, "IŞİD gerçeğini günlük hayatta fazlasıyla yaşıyoruz. Bu ülkede baskıyı, zulmü hak görenlere karşı işçileri, emekçileri, bütün ötekileri, kadınları, gençleri, kadınları, Alevileri bütün inançlar bir araya gelerek ortak bir mücadele hatta yürütmeliyiz, yürütüyoruz da. Bundan korkuyorlar. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Mahir nezdinde yitirdiğimiz, ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımıza sözümüz olsun. Eylem'i, Cihan Efe'yi burada saygıyla anıyorum. Bu mücadele bizim birlikte yürüteceğimiz bir mücadele, bundan sonrası için hepsine sözümüz olsun, biz bu mücadeleyi büyüteceğiz. Onların istediği dünyaya kavuşana, Kürdistan'daki bütün halklar özgürleşene, Türkiye demokratik bir ülkeye kavuşana kadar hep birlikte mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Bir 18 kişi, kalabalık ve Cotswolds görseli olabilir

Komün adına yapılan konuşmada, mahir Arpaçay'ın onurlu  ve örnek bir mücadele yürüttüğüne dikkat çekllerek, "DAİŞ barbarlığına karşı 'halkların kardeşliği' anlayışıyla, Kürtlerin direnişinin yanında yer alarak mücadele eden, Azeri ailenin çocuğu Mahir Arpaçay asla unutulmayacak. Mücadelesi örnek alınacak" denildi. 

Bir 3 kişi ve gülümseyen insanlar görseli olabilir

'GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN MÜCADELE ETTİ'

Son olarak, Mahir Arpaçay’ın babası Mahir Arpaçay’da, oğlunun tüm dünya hakları ve mazlum Kürt halkı için mücadele ettiğini, bu uğurda yaşamını yitirenlerin hepsinin kendi evladı olduğunu, onların ideallerinin peşinde yürüyeceklerini vurguladı. Arpaçay, konuşmasını yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın devrim ve sosyalizm diyerek noktaladı.

Bir 6 kişi ve kalabalık görseli olabilir

Bir 8 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 8 kişi görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız