Güncel

Ölüm orucundaki Timtik 50 kiloya düştü

ANKARA - Ölüm orucunu sürdüren ÇHD avukatlarından Ebru Timtik’in, 75 kilodan 50 kiloya düştüğü ve kas-eklem ağrılarının yoğunlaştı belirtildi.

5 Mayıs 2020 Saat: 14:06
Ölüm orucundaki Timtik 50 kiloya düştü
Ölüm orucundaki Timtik 50 kiloya düştü
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatı Ayşegül Çağatay, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik ile görüştü. Timtik, ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın “adil yargılanma” talebi ve Grup Yorum üyelerinin taleplerinin karşılanması için 5 Şubat’ta başlattığı açlık grevini, 5 Nisan’da ölüm orucuna çevirmişti.  
50 KİLOYA DÜŞTÜ 
Yaptığı görüşmeye dair bilgi veren Çağatay, müvekkili Timtik’in 75 kilodan 50 kiloya düştüğünü ve bir süredir kas-eklem ağrılarının yoğunlaştığını söyledi. Çağatay, ölüm orucunun 288’inci gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek ile Timtik’in 2017 yılında Balıkesir Kepsut Cezaevi’nde birlikte kaldığını belirterek, Timtik’in, Bölek’in ailesine “Helin’in talepleri sahipsiz değil. Biz direnişimizle onun taleplerini sürdürüyoruz” şeklinde gönderdiği mesajı aktardı. 
HAK İHLALLERİ 
Çağatay, aynı gün Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD üyesi avukatlar Oya Aslan, Behiç Aşçı ve Barkın Timtik’le de görüştü.  
Tutuklu avukatlar, maruz kaldıkları hak ihlallerini rapor haline getirerek, avukat Ayşegül Çağatay aracılığıyla ajansımızla paylaştı. Hak ihlalleri şöyle:  
“* Maske, eldiven, dezenfektan ya da kolonya talep talepleri karşılanmıyor. Maske, eldiven ve dezenfektanı dışardan satın almak istediklerinde ise izin verilmiyor. 
* Avukat-müvekkil arası evrak alıp, verme işlemleri daha zor gerçekleşiyor. Evraklar bir gün bekletip kendilerine veriliyor. 
* Kargoyla gelen eşyaların bir kısmı geri gönderiliyor. Eşyaları kaybolan tutsaklar var. Uzun süredir özellikle de kadın tutsaklar kargoyla kitap ve kıyafet alamıyor. Tutsaklar, havalar ısınmasına rağmen kışlık kıyafetlerini kullanmak zorunda kalıyor. 
* Mektupların çıkış ve teslim işlemleri bekletilerek yapılıyor. Bu nedenle haberleşme olanakları iyice kısıtlandı. Mahkemelere ve resmi kurumlara gönderdikleri dilekçeler daha geç çıktı. Bu da çeşitli hak kayıplarına yol açtı.
 * Gazeteler 24 saat sonra veriliyor. 
* Revir birimi gereği gibi işlem yapmıyor. 
* İlk hafta kaldırılan görüşler telafi edilmedi, normalde görüşte ayrı telefonda ayrı kişilerle görüşebilirken, şimdi yalnız bir kişi aranabiliyor ve daha az kişiyle görüşülüyor. Bu nedenle tecrit derinleşiyor. 
* Dosya üzerinden yapılan bir değerlendirmeyle SEGBİS bağlantısı dahi kurulmadan tutukluluk devam kararı verilip, duruşma erteleniyor. Çoğu zaman tutsaklara bir duruşma tutanağı bile gönderilmiyor.”
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız