Güncel

Reşit Kibar için İzmir’de eylem

İzmir'de açıklama yapan Emek ve Demokrasi Güçleri, Reşit Kibar'ın hesabını soracaklarını ve sermayenin karı uğruna doğanın katledilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

5 Eylül 2024 Saat: 11:18
Reşit Kibar için İzmir’de eylem
Reşit Kibar için İzmir’de eylem

ERKAN SOYLU


Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde mesire alanı projesi uğruna yapılacak ağaç katliamını engellemek istediği için katledilen Reşit Kibar için kenlerde eylemler yapıldı. Şirket çalışanı Muhammet Ustabaş köylülere silahla saldırmış iki kişi de yaralanmıştı. Saldırının ardından gözaltına alınan Ustabaş, tutuklanmıştı. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen çok sayıda kişi "Sermayenin terörüne teslim olmayacağız. Hopa halkının mücadelesinin yanındayız" pankartı açtı.

Açıklama yok.

Sık sık, "Reşit Kibar ölümsüzdür", "Çeteler halka hesap verecek", "Katil şirket hesap verecek", "Katil şirket işbirlikçi AKP" sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, sermaye terörüne karşı bir araya geldiklerinin altını çizerek, "Ağaçlara, hayvanlara değer vermeyen kendini üstün gören zihniyetin diğer insanların yaşamına da değer vermediğine bir kez daha tanık olduk. Yaşanan vahşet, kapitalist zihniyetin rant için doğayı da insanı da katletmeye  çekinmeyeceğinin son örneğidir. Katledilen canların sorumlusu sadece silahın tetiğini çekenler değil sistemin kendisidir. Silahlanmayı da parçası haline getiren sermaye terörü karşısında halk yine korunmasız kalmıştır" dedi. Av. Yılmaz, sürecin takipçisi olacaklarını aktararak, "Sermayeden değil doğadan, terörden değil yaşamdan yana mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız