Güncel

Reşit Kibar için Kadıköy’de eylem

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde mesire alanı projesi uğruna yapılacak ağaç katliamını engellemek istediği için katledilen Reşit Kibar için birçok yerde eylem ve protestolar yapıldı.

5 Eylül 2024 Saat: 15:40
Reşit Kibar için Kadıköy’de eylem
Reşit Kibar için Kadıköy’de eylem

ARZU ÖZKAN


İstanbul Doğa Savunmaları'nın çağrısıyla çok sayıda kişi, demokratik kitle örgütü, siyasi parti, sendika Kadıköy rıhtımda yan yana geldi. "Doğaya ve bize saldırmaya son verin. Doğayı savunanlar zulmünüze asla boyun eğmeyecek" pankartı açılan eylemde, "Cankurtaran bizimdir, yağmalatmayacağız", "Reşit Kibar ölümsüzdür", "Doğaya ve yaşama sahip çık" dövizleri taşındı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan ve Hopa, Cankurtaran’da Reşit  ve doğaseverlere yapılan saldırıyı hatırlatan Bulut Can Okuducu, "Hepimiz biliyoruz ki bu saldırı, sermayenin ve onun işbirlikçilerinin, memleketin her bir karış toprağını parsel parsel satmak, yağmalamak için bizim yıllardır verdiğimiz doğa ve yaşam savunuculuğu mücadelemizi bastırmak için giriştiği yeni bir hamledir" ifadelerini kullandı.

Açıklama yok.

Okuducu açıklamasında, Reşit Kibar'ın jandarmanın gözleri önünde katledildiğine dikkat çekerek,  ifade eden şöyle devam etti: "Tüm bu yaşananlar iktidarın ve sermayenin kar hırsının bir sonucudur. Bu kar hırsıyla yıllardır ormanlarımıza, vadilerimize, suyumuza saldıran sermaye, doğamızı katlettiği gibi canlarımızı da almaktadır. “.

Bulut Can Okuducu, konuşmasına  şöyle devam etti: "Tüm bu yaşananlar iktidarın ve sermayenin kar hırsının bir sonucudur. Bu kar hırsıyla yıllardır ormanlarımıza, vadilerimize, suyumuza saldıran sermaye, doğamızı katlettiği gibi canlarımızı da almaktadır. AKP iktidarının talan ve yağma politikalarının bir sonucu olarak yaşam alanlarımızı yok etmek isteyen sermaye, doğayı ve yaşamı savunan köylüleri gözaltılar, tutuklamalar ve tehditlerle yıldıramadığını anlayınca doğrudan hedef gözeterek silahlı saldırılarla mücadelemizi geriletme derdindedir."

Bir ‎1 kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎Sanv YASA.. AIAAE PDECEĞİZ! kurgeağis! YAŞ YACAGIZ YASA ACAĞIZ טשות MAYLA! talana karsı REŞİT_KIBAR yajamidirenisia direniala RESİT.N KİBAR'Iz kuracagia RESIT KIBAR Halkier+ PEKI DEVLET KİMDİR? PLNZURÇEMEDEAMEİ DERMEĞİ PLNZURC RANTCILAR DEFOLUN CANKURTARAN HALKINDIR Soget.gnieenite RANTCILAR DEFOLUN RANTCILAR DEFOLUN CANKURTARAN HALKINDIR EHP BUYLKIOHUT RESIT KIB MUCADELE HALKINDIR OLUMSU EHP T DEDER DOĞAYI SAVUNANLAR ZULME BOYUN EGMEYECEK DOĞAYA VE BİZE SALDIRMAYA SON VERIN DOĞAYI SAVUNANLAR ZULMÜNÜZE ASLA BOYUN EĞMEYECEK İstanbul Doğa Savunmaları‎'‎‎ görseli olabilir

Bu saldırılarla mücadelelerinin asla eksilmeyeceğini vurgulayan  Okuducu, şu ifadeleri kullandı: "Güvendiğiniz siyasi iktidar, onun işbirlikçileri, iş makinalarınız, silahlarınız joplarınız ve kalkanlarınızla yaşam alanlarımızdan defolup gideceksiniz. Dostlar, bizler İstanbul Doğa Savunmaları olarak bu mücadelenin sadece bir çevre mücadelesi olmadığını biliyoruz. Bu, aynı zamanda yoksul köylünün, işçinin, emekçinin, yani halkın onurunu, yaşamını, doğasını savunma mücadelesidir. Sermaye güçleri, halkın emeğine, doğasına ve yaşamına göz dikmiş durumdadır. Ancak unutmamalıyız ki, örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez”.

Okuducu, Reşit Kibar'ın mücadelesinin  hepimizin mücadelesi olduğunu dile getirerek, “ Onun uğruna can verdiği, sermaye işbirlikçilerine peşkeş çekilen bu ormanlar hepimizin savunması gereken ormanlardır."dedi.

Eylem boyunca, "Reşit Kibar ölümsüzdür", "Ormanlar, nehirler, sermaye değiller", "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız