Güncel

Savunma susmadı, susmayacak: Eminoğlu ve İncesu serbest bırakılmalıdır

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma neticesinde ÇHD İstanbul Şube Yöneticisi Av. Naim Eminoğlu ve ÇHD Üyesi Av. Doğa İncesu 2 Temmuz sabaha karşı evleri basılarak gözaltına alınmışlardı.

4 Temmuz 2024 Saat: 14:51
Savunma susmadı, susmayacak: Eminoğlu ve İncesu serbest bırakılmalıdır
Savunma susmadı, susmayacak: Eminoğlu ve İncesu serbest bırakılmalıdır

TÜRKER DEMİRCİ


Savunmaya Özgürlük Platformu avukatlar Naim Eminoğlu ve Doğa İncesu’nun gözaltına alınmasını protesto etmek ve dayanışma göstermek için Ankara'da basın toplantısı gerçekleştirdi.

Savunmaya Özgürlük Platformu bileşenleri olan kurum temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında basın metnini Avukat Murat Yılmaz okudu.

Açıklama yok.Açıklama yok.

YIlmaz, her gün adliyede mesleki faaliyetlerini sürdüren meslektaşlarının ifadeleri davet edilerek alınabilecekken, sabaha karşı ev baskınıyla gözaltına alınmış olmalarının kabul edilemez olduğunu, haksız ve hukuksuz  bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmalarını isteyerek şunları dile getirdi:

“ Keyfi ve hukuksuz uygulamaları her alanda yönetme biçimi olarak dayatan siyasi iktidar, çok açıktır ki bu hukuksuzluğa karşı çıkan avukatları da hedefine almaktadır.  Derinleşen yönetememe krizi, toplumsal muhalefete ve onun demokratik kazanımlarına dönük saldırıları beraberinde getirmektedir. Meslektaşlarımızın da içinde yer aldığı gözaltıların nedeni tam da budur. Adil yargılanma hakkının çiğnendiği, hukuki güvenceden yoksunluğun olağanlaştığı günümüzde, yürütmenin yargıya açıktan talimat verdiğini görmekteyiz. Fakat tüm bunlara rağmen, halkın demokratik kazanımlarına sahip çıkarak, ekonomik, siyasi, kültürel, akademik alandaki tüm haksız uygulamalara ve hukuksuzluklara karşı direnmekteyiz. İşçilerin, emekçilerin, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin yanında saf tutan avukatlık pratiğimizin, hukuk mücadelesi geleneğimizin hedef alındığının farkındayız. Siyasi iktidarın muhalif avukatlık pratiğine tahammülsüzlüğünün bilincindeyiz. Yaratmaya çalıştığı biat eden savunmanlığı reddediyoruz.”

Açıklama yok.

Mesleki faaliyetlerimizi hak temelli, ezilenlerden yana sürdürmeye devam edeceklerini, siyasi iktidarın tüm bu saldırılarına karşı mücadeleden asla geri atmayacaklarını bir kez daha ilan ettiklerini vurgulayan Avukat Murat Yılmaz, “Gözaltına alınan ÇHD İstanbul Şube Yöneticisi Av. Naim Eminoğlu ve ÇHD üyesi Av. Doğa İncesu’nun hukuki sürecinin takipçisi olduğumuzu bildiriyor, bu haksız ve hukuksuz duruma son verilerek tümgözaltıların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız