Güncel

Savunmaya Özgürlük Platformu: Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi serbest bırakılsın

Ankara'da ve Savunmaya Özgürlük Platformunun bulunduğu tüm illerde Savunmaya Özgürlük Platformu bileşeni tüm kurumlar tutuklu avukat Şüheda Ronahi Çiftçi için eşzamanlı basın açıklamaları gerçekleştirdi.

19 Temmuz 2024 Saat: 14:26
Savunmaya Özgürlük Platformu: Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi serbest bırakılsın
Savunmaya Özgürlük Platformu: Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi serbest bırakılsın

TÜRKER DEMİRCİ


Ankara'da Adliye önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Yöneticisi Gizem Özden okudu.

Savunmaya Özgürlük Platformu, tutuklu avukat Şüheda Ronahi Çiftçi için yaptığı açıklamada, “Hakkındaki iddianame derhal hazırlanmalı ve meslektaşımız Şüheda Ronahi Çiftçi serbest bırakılmalıdır” dedi.

İnsan hakları savunucusu Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi‘nin, 20 Şubat günü örgüt üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınıp, 23 Şubat günü tutuklandığını hatırlatan Özden, “Meslektaşımız, ÇHD ve İHD’ de yönetici ve ÖHD üyesi olup, aynı zamanda Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi aktif üyesi olarak, bütün bu kurumlar adına hapishanelerdeki hak ihlallerinin tespiti ve raporlanması için çalışma yürütmekte olan bir hak savunucusudur” dedi.

Gizem Özden, Şüheda Ronahi Çiftçi serbest bırakılmasını talep ederek, şunları söyledi:

“Meslektaşımızın 8 Kasım tarihinde gerçekleşmiş bir olayla ilgili olarak gözaltına alınması ve tutuklanması, aylarca mahkeme önüne çıkarılmaması yeterince büyük bir hak ihlali iken, meslektaşımızın tekrar tutuklanması, özgürlük ve güvenlik hakkının ve hukuki güvenlik ve belirlilik ilkesinin ihlalidir.Dosya savunma avukatlarına açılmalı ve soruşturma, dosyayı kişiselleştirdiği açık olan ve görevini kötüye kullanan dosya savcısından alınmalıdır Meslektaşımız hakkındaki iddianame derhal hazırlanmalı ve meslektaşımız Şüheda Ronahi Çiftçi serbest bırakılmalıdır.”

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız