Güncel

Suruç Katliamı 109’uncu ayında: Hesabını soracağız

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı’nın 109’uncu ayında “Suruç için adalet mücadelesini katiller yargılanana, adalet sağlanana kadar sürdürmeye kararlıyız” mesajı verdi.

21 Ağustos 2024 Saat: 09:05
Suruç Katliamı 109’uncu ayında: Hesabını soracağız
Suruç Katliamı 109’uncu ayında: Hesabını soracağız

FOTOĞRAF: MERYEM BARS

Açıklama yok.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Urfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde IŞİD'in bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 sosyalisti katliamın 109'uncu ayında Kadıköy’de bulunan Halitağa Caddesi’nde andı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde, "Kalplerimiz adalet için atsın" pankartı açılarak, “Suruç’u unutma, unutturma”, “Suruç için adalet herkes için adalet” sloganları atıldı.

Açıklama yok.

Anmaya, katledilenlerin yakınları ile katliamdan yaralı kurtulanların yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, DKDER ve çok sayıda hak savunucusu katıldı.

Basın metnini SGDF MYK üyesi Adnan Özcan okudu.  

Suruç aileleri ve yaralıları olarak katliamın olduğu günden bu güne adalet mücadelesi yürüttüklerini ifade eden Özcan, 9 yıldır faillerin yakalanması, onlara yardım edenlerin açığa çıkarılması ve katliam dosyasındaki hukuksuzlukların giderilmesi için mücadele ettiklerini vurguladı. 

10 kişi, kalabalık ve yazı pop sanatı olabilir

Suruç ile başlayan katliamların Amed, 10 Ekim Ankara Gar ve Antep Katliamı ile devam ettiğini belirten Özcan “Bugün 20 Ağustos, tam 8 yıl önce IŞİD çeteleri Antep’te bir düğünde katliam gerçekleştirdi. Antep düğün katliamı davası sadece 7 duruşma görülerek, bazı sanıklara beraat kararı verilmesi şaşırtıcı değil. Amed, Suruç, 10 Ekim Ankara, Antep düğün katliamı ve IŞİD’in gerçekleştirmiş olduğu tüm katliamlara karşı adalet mücadelemizi hep birlikte ‘herkes için adalet’ çığlığımızla yükseltelim” dedi.

Özcan, ardından katliamda yaşamını yitirenler arasında bulunan Aydan Ezgi Şalcı, Alican Vural ve Alper Sapan’ın yaşam öykülerine değinerek, “Aydan, Alican, Alper Karadenizli 3 genç. Onlar Kürt halkının ve dünyadaki tüm işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların adalet, eşitlik, özgürlük mücadelesine güç vermek için gencecik yaşamlarını mücadeleye adadı. Halkların kardeşliği, eşitliği için IŞİD çetelerince yıkılmış bir kent olan Kobanê'nin yeniden inşası için yola çıkanlardan sadece üçüydü” dedi.

33 düş yolcusunun mücadelesini her alanda büyütmeye devam edeceklerini vurgulayan Özcan, “Suruç için adalet mücadelesini katiller yargılanana, adalet sağlanana kadar sürdürmeye kararlıyız. Çünkü onlara sözümüz var. Suruç'un hesabını soracağız” diyerek sözlerini noktaladı.(MA)

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız