Güncel

TELUS’da sendikal hak için eylem!

Çağrı İş Sendikası’nda örgütlenerek yetki başvurusu yapan emekçilerin örgütlülüğü, TELUS yönetiminin itirazları ile boşa düşürülmek isteniyor.

21 Eylül 2024 Saat: 23:21
TELUS’da sendikal hak için eylem!
TELUS’da sendikal hak için eylem!

ERKAN SOYLU


İzmir, Buca TELUS İnternational’de Çağrı İş Sendikası’na üye olan ve yetki barajını aşan emekçilerin sendikal örgütlülüğü TELUS yönetiminin itirazları ile  engelleniyor. Emekçiler sendikalaşma hakkı için  eylem yaptı.İşçiler TELUS İnternational’de çalışan emekçiler sendikal örgütlülüklerinin tanınmasını istiyor.

Uzun bir dönemdir sendikalaşma çalışması yürüterek yetki barajını aşarak yetki başvurusu yapan emekçiler, Buca BEGOS’ta bulunan TELUS binası önünde açıklama yaparak yönetimin sendikal örgütlülük düşmanı tutumlarını protesto edip, sendikal haklara engel olunmaması istendi.

Çağrı İş Sendikası ve destek için gelenlerin kapıda toplanmasıyla başlayan eylem, molaya çıkan emekçilerin katılımıyla sürdü. Çağrı İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Hakan Şimşek açıklama gerçekleştirerek süreci özetledi.

Şimşek, konuşmasında yetkinin Temmuz ayında gelmesine rağmen itirazlar ile sürecin uzatılmaya çalışıldığı, bir hak olan sendikal örgütlülüğün boşa düşürülmek istendiğini vurguladı.

Konuşmanın devamında çağrı merkezi çalışanlarının düşük ücretlere, ağır çalışma koşullarına maruz kaldığını, TELUS gibi firmaların bunu devam ettirmek için adım attığı söyleyen Şimşek, TELUS’un dünyanın birçok yerinde bulanan şirketlerinde sendikalı işçiler çalışırken, Türkiye’de ucuz işçilik ve sendikasızlık olduğu için yatırım yaptığı ve kurulan kölelik düzeninin devamını sağlamaya çalıştığı ifade etti. 

TİS masasının kurulması için mücadelenin devam edeceği ilan edilen açıklamada, molaya çıkan emekçilerinde alkışlarla katıldığı ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!”, “Telefonun ucunda sendikalı işçi var” sloganları atıldı. 

Eyleme Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER), Ege İşçi Birliği, BDSP’de ve Klavuz'da katılarak destek verdi. 

Bir 12 kişi ve kalabalık görseli olabilir

Bir 8 kişi görseli olabilir

Bir 6 kişi görseli olabilir

Bir 13 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 16 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız