Güncel

UAÖ, Türkiye üyelerini katkı sunmaya çağırdı

Uluslar arası Af Örgütü, üniversite öğrencisi olan üyelerimizi, genç üyelerimizi özellikle bu danışmanlık katkısını sunmaya davet etti.

16 Mayıs 2019 Saat: 10:06
UAÖ, Türkiye üyelerini katkı sunmaya çağırdı
UAÖ, Türkiye üyelerini katkı sunmaya çağırdı

UAÖ tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi:

Sevgili üyelerimiz, aktivizm grup üyeleri, herhangi bir aktivizm yapmasa da üye olmaya devam eden bütün arkadaşlar,

Yönetim Kurulumuzun 11 - 12 Mayıs 2019 tarihli toplantısında alınan kararı uyarınca yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkan yardımcısı, sekreter ve saymanı ile dış ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi ve İHOP temsilcisi olan diğer iki yönetim kurulu üyeleri için yönetişim, strateji ve insan hakları politikası ile üyelik konularına ilişkin konularda siz üyelerimizi bizlere danışmanlık yapmaya davet ediyoruz.

Sizlerin deneyim, birikim ve yetkinliklerinden daha fazla yararlanmak bizler açısından oldukça önemli.

Danışmanlıklar tümü ile gönüllü rollerdir. Danışmanlık yalnızca danışmanlık yapılan yönetim kurulu üyesi ile danışman üyesi arasındaki ilişkiyi tarif etmekte olup, Amnesty Türkiye için herhangi tanımlı bir göreve işaret etmemektedir. Dolayısıyla seçimi gibi bir prosedür de olmayacaktır.

Neden Danışmanlara İhtiyaç Duyuyoruz

Öncelikle üyelerin bilgi, birikim ve uzmanlık alanlarından yararlanmak bizler için çok önemli. Aynı zamanda bu yöntemi katılımcılığın bir aracı olarak görüyoruz. Bu karşılıklı bir bilgi ve deneyim aktarım süreci. Özellikle bu süreçte yönetim kurulunun ihtiyaç alanlarının nerelerde yoğunlaştığı konusunda danışmanlar daha doğrudan bilgi sahibi olacak.

Bunun yanısıra yönetim kurulu üyeleri, özellikle küresel politikaların hazırlanması süresince birtakım spesifik konularda bilgi ve görüş ihtiyacı duyuyor. 

Örneğin geçtiğimiz genel kurulda kürtaj politikası,  iklim değişikliği politikası, uyuşturucu ticareti kontrolü politikası temel tartışma başlıkları idi. Elbette Türkiye Şubesi delegasyonu sunumlar, yaptıkları araştırmalar ve bilgileri çerçevesinde Şube görüşünü oluşturdular. Ancak bu konularda eminiz ki bizlere katacağınız çok şey var ve hem bunlardan yararlanmak ve hem de sizin görüşlerinizi de yönetim kurulunun genel yönetim sürecine yansıtmak istiyoruz.

Bu senenin genel kurul gündemleri de kapsamlı. Örneğin göç politikaları. ( Ve ileride ayrıntılı duyurusu yapılacak diğer konular. )

Tek bunlar da değil. Bir saymanın, saymanlık görevi ile ilgili tavsiye verebilecek çokça üye olduğunu biliyoruz. Keza üyelik ilişkileri, aktivizmin geliştirilmesi, Yönetim Kurulunun üyelere nasıl yakın olacağı konularında Amnesty kuralları çerçevesinde yadsınamaz bir bilgi birikimi var.

Bu ilgi alanlarını aşağıda sıralayacağım. Bütün üyelerin katkı sunmasını umuyoruz. 

Bununla birlikte ilgi alanları konusundaki uzmanlığının yanı sıra, Uluslararası Af Örgütünün küresel yazışmalarda kullandığı diller olan İngilizce, Fransızca veya İspanyolca bilen üyelerimizi, üniversite öğrencisi olan üyelerimizi, genç üyelerimizi özellikle bu danışmanlık katkısını sunmaya davet ediyoruz.

Bu danışmanlık, alanında uzman genç üye arkadaşlarımızın, küresel bir insan hareketi olan Amnesty'nin işleyişini, karar alma mekanizmasını, küresel düzeyde yürütülen tartışmaları öğrenmesi için önemli bir fırsat.

Aşağıda belirtilen konulardan bir veya birkaçı hakkında katkı sunabilecek  üyelerimizden beklentimiz  kerem.dikmen@amnesty.org.tr adresine bir mail atarak aşağıda belirtilenlerin hangileri hakkında ya da bunlar dışındaki konularda danışmanlık yapabileceğinizi belirtmeniz. 

Lütfen iletinizin konu kısmına "Danışmanlık" yazarak mail atınız. Bunun yanısıra dil, yaş, meslek veya uzmanlık alanınızı da bu mailde belirtiniz.

Sizinle bir an önce iletişim kurmak ve bu işbirliğini güçlendirmek konusunda sabırsızız. 

Sizden öğreneceğimiz, size danışacağımız çok konu var!

  • Toplumsal Cinsiyet Politikaları
  • Göç Politikaları
  • Küresel Isınma
  • Fosil Yakıtlar ve Çevresel Etkileri
  • Queer Teori
  • Finans
  • Yönetim Kurulu Başkanı - Direktör İlişkileri
  • Yönetim Kurulu Üyeleri - Üyelerle İletişim
  • Sivil Toplumla İşbirliği
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
  • Haklar Teorisi
  • Çocuk Hakları
  • Anayasa
  • Çevre Hareketi
  • Bölgesel İnsan Hakları Gündemleri ( Latin Amerika, Kafkaslar, Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar vd )
  • Siyasal Rejimler
  • Öğrenci Hareketleri
  • Aktivizm

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız