Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Kılıç, Aydın’da görev yapan devlet kademelerindeki yetkililere ‘etik’ konulu seminer verdi.Aydın Ticaret Odası’nda düzen
Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Kılıç, Aydın’da görev yapan devlet kademelerindeki yetkililere ‘etik’ konulu seminer verdi.
Aydın Ticaret Odası’nda düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi , daire müdürleri, Kaymakamlıkların temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Seminerde konuşan Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, katılımcılara teşekkürlerini sundu.
‘Etik’ kavramının tarihini anlatan Doç. Dr. Yavuz Kılıç, etik kavramı hakkında son günlerde çokça tartışma yapıldığını belirtti. Son günlerde yaygın olan ‘mobbing’ kavramını hatırlatan Kılıç, mobbingi ‘Yöneticilerin, astlarına karşı yaptığı davranışlar’ şeklinde tanımladı.
Etik konusunda çeşitli sıkıntılar olduğunu anlatan Kılıç, şunları söyledi:“Sıkıntıların sürekli etik ile çözülebileceği dile getiriliyor. Ancak, bu konunun çözümü yok. Yasada belirlenen cezalar var”
“ETİK EĞİTİMLE DESTEKLENMELİ”
İnsanların birbirinden farklı yapıda olduğunun bilinmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:
“Mesleğimizi icra ederken de bunu bilmeliyiz. Etik kavramı, eğitimle desteklenmeli. Çocukluktan itibaren değerler belirlenmeli. Her alanda etik yönden sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıları aşmak için yazılı kurallarla birlikte yazısız kurallar konusunda da bilinç oluşmalı”
Tepe yöneticilerin etik kavramına ihtiyacı olduğunun altını çizen Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Yönetim kademesindeki insanlar yapacak olduğu davranışların sonunu düşünmeli. Yapacak olduğunuz şey, bir insanın hayatında önemli değişikliklere yol açabilir, hatta hayatına mal olabilir. Kamusal alanda alacağınız her karar önemli”
Seminerin ardından, soru-cevap bölümüne geçildi.